Sastojci:
Batak sa zabatkom 7 - 8 kom
Svinjska mast 3 kg
Oštro brašno 0,300 kg
Glatko brašno 0,040 kg
Voda po potrebi
Kokošja juhica ili temeljac za podlijevanje 0,4 l
Priprema:
Puricu dobro nasoliti sa svih strana, premazati svinjskom masti te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 190 C. Kad porumeni, podlijati pilećim temeljcem. Tijekom pečenja puricu podlijevati više puta.
Mlinci
Dok se purica peče, od brašna, mlake vode i soli umijesiti polutvrdo tijesto. Podijeliti ga u manje kuglice i razvaljati ih na debljinu 2-3 mm. Peći ih na suhoj tavi dok ne porumene. Pečene mlince istrgatina komade, pofuritivrelom vodom i ostavitiih 2-3 minute u vodi te dobro ocijediti. Kad je purica pečena, na masnoću od pečenja dodatimlince. Držatina vrućem mjestu do posluživanja.