Ostalo

Purica, zelje i restani krumpir

RTL TV
06.12.2019 09:42

Sastojci:

kiselo zelje rezano 500 g
krumpir crveni 300 g
lovorov list 4 kom
mlijeko 1 dl
vlasac vezica
svinjska mast 150 g
crveni luk 100 g
češnjak 3 češnja
paprika svježa 100 g
poriluk 150 g
mrkva 100 g
kosti za juhu 300 g
papar
sol
bijelo vino 2 dl
peršin list vezica
pureći bataci 1 kg
kim sjemenke


Priprema:

Puretinu dobro začiniti i staviti peći s kostima te podlijevamo vinom, mješavinom začina i svinjskom masti. Na poriluku, luku, češnjaku i mrkvi dobro izdinstamo kiselo zelje te začinimo solju, paprom i na kraju pospemo kimom. Krumpir skuhamo u ljusci, ogulimo i dinstamo na luku zajedno s porilukom, dodamo malo mlijeka i peršina te na kraju posipamo svježim vlascem.