Sastojci:
2 Pačja batka i zabatka
2 Pačja krila
0,100 kg luka
0,050 l ulja
0,100 kg rajčice
Majčina dušica
Papar
Slatka paprika
0,100 kg mrkve
0,250 l mlijeka
0,100 kg palente
0,100 kg matovilca
0,050 kg maslaca
Priprema:
Meso odvojiti od kosti, skinuti kožicu i narezati na sitne kockice. Zapeći na tavi s malo masnoće. Meso izvaditi van, a na istoj tavi prepržiti luk, dodati sol, papriku i malo šećera. Podliti temeljcem koji smo napravili od kostiju i mrkve. Na preprženi luk dodati rajčicu i meso te lagano pržiti uz podlijevanje temeljcem. Meso mora omekšati, a umak se zgusnuti.
Pačje salo narezati na male kockice i lagano ih peći sve dok se ne formiraju u čvarke. Mast ocijediti, a čvarke dobro posoliti.
U mlijeko dodati sol, papar i malo maslaca te napraviti palentu. Matovilac očistiti od korjenčića i preliti dresingom od maslinovog ulja, vode, soli, šećera, papra i limunovog soka. Ragu servirati uz palentu koju smo posuli čvarcima.