Ostalo

Ragu od patke s palentom i čvarcima

Press
19.04.2018 09:00

Sastojci:

2 Pačja batka i zabatka

2 Pačja krila

0,100 kg luka

0,050 l ulja

0,100 kg rajčice

Majčina dušica

Papar

Slatka paprika

0,100 kg mrkve

0,250 l mlijeka

0,100 kg palente

0,100 kg matovilca

0,050 kg maslaca

Priprema:

Meso odvojiti od kosti, skinuti kožicu i narezati na sitne kockice. Zapeći na tavi s malo masnoće. Meso izvaditi van, a na istoj tavi prepržiti luk, dodati sol, papriku i malo šećera. Podliti temeljcem koji smo napravili od kostiju i mrkve. Na preprženi luk dodati rajčicu i meso te lagano pržiti uz podlijevanje temeljcem. Meso mora omekšati, a umak se zgusnuti.

Pačje salo narezati na male kockice i lagano ih peći sve dok se ne formiraju u čvarke. Mast ocijediti, a čvarke dobro posoliti.

U mlijeko dodati sol, papar i malo maslaca te napraviti palentu. Matovilac očistiti od korjenčića i preliti dresingom od maslinovog ulja, vode, soli, šećera, papra i limunovog soka. Ragu servirati uz palentu koju smo posuli čvarcima.