Sastojci:
mlada zimska salata 50 g
rikola 50 g
regica 50 g
paprika 50 g
tikvice 50 g
patlidžan 50 g
krastavci 50 g
cherry rajčice 50 g
mozarella 10 g
grejp 1 kom
naranča 1 kom
kus-kus 100 g
maslinovo ulje
provincialsko bilje
češnjak
sol
sol
papar
Priprema:
Od naranče, grejpa, provincialskog bilja, češnjaka, soli i maslinovog ulja napravimo marinadu u koju stavimo sitno narezane cherry rajčice, mozarella kuglice i na kockice narezani krastavac. Skuhamo 1 dl vode i posolimo, maknemo sa štednjaka i u nju stavimo 100 g kus-kus. Salate operemo i stavimo na papir da se suše. Tikvice, patlidžan i papriku narežem na sitne kockice te ih pržimo odvojeno. Tikvice i papriku pržimo na ulju, a patljidžan bez ulja. Tople komponente pomiješamo. Složimo u tanjur prvo hladne komponente pa u sredinu tople da salata ne uvene. Ostatak marinade procijedimo i serviramo sa strane.