Sastojci za bazičnu juhu:
Carsko meso
Pileći hrbat
Pileći batak zabatak
Jedna glavica češnjaka
Đumbir svježi
Korjenasto povrće svežanj
Peršin list
Kombu alga
Krumpirov škrob
Voda
Sastojci za začinsku juhu:
l vode
Soja umak tamni
Katsuobushi, bonito pahuljice
Sastojci za garniranje:
3 vrste mesa
Carsko meso
Svinjski vrat
Mljevena puretina
3 vrste ribe:
Skuša
Kozice
Sabljarka
Za garniranje po želji
Ramen rezanci
Jaja 4 kom
Mladi luk 3 vezice
Rotkvica
Muer gljiva
Mungo klice
Fridrih gljive
Tikvice
Sezamovo ulje
Sezam
Priprema:
Od navedenih sastojaka skuhati neslanu bazičnu juhu. Procijediti je i po volji zgusnuti krumpirovim brašnom pomiješanim s malo vode
Skuhati i začinsku juhu od navedenih sastojka. Bonito pahuljice dodati na kraju. Kuhati na laganoj vatri još 20 minuta pa procijediti.
Rezance skuhati, procijediti, oprati u vodi i opet ocijediti. Skuhati i jaja da su malo manje kuhanih od na tvrdo".
Ramen slagati po želji, od lijepo narezanih ploški pečenog mesa, ribe ili i jednog i drugog. Obično se počinje u zdjeli s rezancima pa po želji slagati ostale sastojke. Kad je zdjela složena, sve preliti prvo s malo začinske juhe i do vrha nadopuniti bazičnom juhom. Po želji završiti i sjemenkama sezama, uljem, itd.
Preporuka: u posebnoj zdjelici pomiješati malo bazične i začinske juhe pa kušati, kako bi se vidjelo koliko su obje juhe zajedno slane. Potom ili dodati još začina, ili smanjiti omjer samih juha.