Ostalo

Ramen

Cijeli recept

RTL.hr
17.02.2022 10:30

Sastojci za bazičnu juhu:

Carsko meso
Pileći hrbat
Pileći batak zabatak
Jedna glavica češnjaka
Đumbir svježi
Korjenasto povrće svežanj
Peršin list
Kombu alga
Krumpirov škrob
Voda


Sastojci za začinsku juhu:

l vode
Soja umak tamni
Katsuobushi, bonito pahuljice


Sastojci za garniranje:

3 vrste mesa

Carsko meso
Svinjski vrat
Mljevena puretina

3 vrste ribe:

Skuša
Kozice
Sabljarka

Za garniranje po želji

Ramen rezanci
Jaja 4 kom
Mladi luk 3 vezice
Rotkvica
Muer gljiva
Mungo klice
Fridrih gljive
Tikvice
Sezamovo ulje
Sezam


Priprema:

Od navedenih sastojaka skuhati neslanu bazičnu juhu. Procijediti je i po volji zgusnuti krumpirovim brašnom pomiješanim s malo vode

Skuhati i začinsku juhu od navedenih sastojka. Bonito pahuljice dodati na kraju. Kuhati na laganoj vatri još 20 minuta pa procijediti.

Rezance skuhati, procijediti, oprati u vodi i opet ocijediti. Skuhati i jaja da su malo manje kuhanih od na tvrdo".

Ramen slagati po želji, od lijepo narezanih ploški pečenog mesa, ribe ili i jednog i drugog. Obično se počinje u zdjeli s rezancima pa po želji slagati ostale sastojke. Kad je zdjela složena, sve preliti prvo s malo začinske juhe i do vrha nadopuniti bazičnom juhom. Po želji završiti i sjemenkama sezama, uljem, itd.

Preporuka: u posebnoj zdjelici pomiješati malo bazične i začinske juhe pa kušati, kako bi se vidjelo koliko su obje juhe zajedno slane. Potom ili dodati još začina, ili smanjiti omjer samih juha.