Ostalo

Ravioli punjeni lososom i bosiljkom u umaku od tostiranih lješnjaka

Press
17.05.2018 10:00

Sastojci:

600 g fileta lososa

80 ml vrhnja za kuhanje

22 jaja

Brašno grano durano

300 g lješnjaka

125 g maslaca

50 g bosiljka

70 ml bijelog vina

1 manji brancin za temeljac

Sol

Papar

Priprema:

Od 20 žumanjaka, brašna i soli umijesimo srednje tvrdo tijesto. Po potrebi dodamo još 2 žumanjka. Tijesto poklopimo i pustimo da se odmori. Od fileta lososa, vrhnja za kuhanje, bosiljka i malo soli izradimo kremu za punjenje raviola. Brancin očistimo i kuhamo temeljac u 0,5 l vode. Procijedimo. Na maslacu prepržimo grubo mljevene lješnjake, dodamo pola žlice glatkog brašna te podlijemo vinom i temeljcem od brancina. Kuhamo do željene gustoće. Začinimo. Tijesto razvaljamo što tanje, nožem izrežemo 32 kvadrata ili manjim prstenom 32 kruga. Šesnaest krugova ili kvadrata premažemo s malo vode i punimo masom od lososa. Poklopimo ostatkom krugova ili kvadrata. Rubove dobro pritisnemo da se zalijepe. Kuhamo u slanoj vodi. Serviramo u umaku od tostiranih lješnjaka.