Ostalo

Ravioli sa skutom i pinjolima

Press
31.01.2018 12:47

Sastojci:

200 g brašna

5 kom jaja

200 g skute

50 g parmezana

300 g svježe potočarke

6 lista kadulja

Oljušteni pinjoli

Sol

Papar

Maslac

Potreban pribor:

Kalupi

Slastičarska vrećica

Priprema:

Na 200 g brašna dodati dva jaja i napraviti tijesto za paštu. Pomoću kalupa potrebno je od tijesta napraviti dva kruga. Napraviti kremu od skute i potočarki te dodati malo parmezana i blanširati zajedno sa začinima. Na tijestu napraviti krug od kreme, a u sredinu staviti jedan žumanjak. S drugim dijelom tijesta zatvoriti raviol. Zalijepiti tako da se rubovi premažu bjelanjkom ili vodom te je potrebno pripaziti da pritom ne ostane zraka. Sljedeći korak je pravljenje čistog maslaca. To se radi tako da se maslac stavi kuhati sve dok se ne odvoji masnoća na vrhu. Masnoću je potrebno maknuti i ostane nam čisti maslac. Ravioli se kuhaju 2-3 minute u kipućoj slanoj vodi. Zatim na pročišćenom maslacu zapečemo listove kadulje i ubacimo kuhani raviol da se prožmu okusi.

Pinjole tostirati u posebnoj tavici i servirati na vrhu raviola. Na svaki tanjur idu dva raviola (smjesa je za ukupno četiri).