Sastojci:
200 g brašna
5 kom jaja
200 g skute
50 g parmezana
300 g svježe potočarke
6 lista kadulja
Oljušteni pinjoli
Sol
Papar
Maslac
Potreban pribor:
Kalupi
Slastičarska vrećica
Priprema:
Na 200 g brašna dodati dva jaja i napraviti tijesto za paštu. Pomoću kalupa potrebno je od tijesta napraviti dva kruga. Napraviti kremu od skute i potočarki te dodati malo parmezana i blanširati zajedno sa začinima. Na tijestu napraviti krug od kreme, a u sredinu staviti jedan žumanjak. S drugim dijelom tijesta zatvoriti raviol. Zalijepiti tako da se rubovi premažu bjelanjkom ili vodom te je potrebno pripaziti da pritom ne ostane zraka. Sljedeći korak je pravljenje čistog maslaca. To se radi tako da se maslac stavi kuhati sve dok se ne odvoji masnoća na vrhu. Masnoću je potrebno maknuti i ostane nam čisti maslac. Ravioli se kuhaju 2-3 minute u kipućoj slanoj vodi. Zatim na pročišćenom maslacu zapečemo listove kadulje i ubacimo kuhani raviol da se prožmu okusi.
Pinjole tostirati u posebnoj tavici i servirati na vrhu raviola. Na svaki tanjur idu dva raviola (smjesa je za ukupno četiri).