Ostalo

Raža s krumpirom

Jozefina i Ksenija

RTL
31.03.2021 10:49

Sastojci:

Mladi krumpir

Kopar

Kiselo vrhnje

200 g mahuna

Luk

200 g mrkve

Raža

Timijan

Maslinovo ulje

200 g kajmaka

100 g proso brašno

Limun


Priprema:

Ražu izfiletirati i staviti u marinadu od limuna, vode i maslinovog ulja. Krumpire oprati, obrisati, staviti u aluminijsku foliju i peći u pećnici. Mahune i mrkvu očistiti i nasjeći crveni luk, pržiti ga na malo maslinovog ulja. Kad dobije boju dodati mahune i mrkvu pa zajedno kratko pržiti. Preliti s malo aceto balsamica i pustiti da alkohol ispari. Za dip pomiješati kajmak i kiselo vrhnje, posoliti i dodati sjeckani kopar. Ražu uvaljati u brašno od prosa, pržiti na kratko na maslinovom ulju. Ribu servirati na povrću. Krumpir presjeći i preliti dipom.