Sastojci:
Neretvanske kozice (kocke)
Riža Arborio
Bijelo vino
Maslinovo ulje
Češnjak pola glavice
Luk žuti ili šalot
Lovor list
Koncentrat rajčice
Riblji temeljac
Voda
Peršin list
Sol
Papar
Šećer
Priprema:
Kozice odvojimo od glave i trupa. Meso trupa pažljivo odvojimo od ljušture. Ljušture i glavu sačuvamo za temeljac.
Meso pažljivo zarežemo s gornje strane, 3 mm, kako bismo mogli izvaditi crijevo. Takve očišćene kozice nabodemo na drveni ražnjić. Pržimo kratko na vrućoj tavi, na malo maslinova ulja i par listića češnjaka. Začinimo.
Od ljuštura, glave i preostalih sastojaka skuhamo temeljac. Začinimo po želji. Za temeljac, ljušture trebamo prvo zapeći u loncu na malo ulja. Temeljac procijedimo i vruć koristimo za podlijevanje rižota.
Ražnjiće poslužimo na gotovom rižotu.