Sastojci
Kovač
Arborio riža
Povrće za temeljac
Bijelo vino, 0,2 l
Svježi timijan
Baby koromač
Maslac
Cherry rajčice
Šparoge, 1 vezica
Češnjak
Mladi luk
Peršinov list
Mikro bilje grašak
Postupak
Ribu očistiti i filetirati. Glavu i kosti zapržiti na maslinovom ulju, dodati korjenasto povrće i zaliti vodom. Ukuhati temeljac do samoga kraja dok ne dobijemo čistu esenciju tekućine i okusa.
U dubokom maslinovom ulju konfitirati file ribe na niskim temperaturama. Dodati grančicu ružmarina i 2 češnja češnjaka. Konfitirajte oko 50 minuta. U konfit dodati cherry rajčice.
Na izdinstani mladi luk zakristaliti rižu, dodati bijelo vino i zalijevati temeljcem. Na samome kraju dodati koromač i šparoge koje smo prethodno obradili i malo iskuhali do željene čvrstoće. Koromač prije stavljanja zapeći na maslinovom ulju.
U gotovrižoto ukomponirati maslac. Sve poslužiti i posoliti, začiniti maslinovim uljem.
Dobar tek!