Ostalo

Recept Ivana Pažanina: Confit od bijele ribe uz rižoto od jusa i timijana

Okvirni recept

RTL.hr
16.03.2022 16:00

Sastojci

Kovač

Arborio riža

Povrće za temeljac

Bijelo vino, 0,2 l

Svježi timijan

Baby koromač

Maslac

Cherry rajčice

Šparoge, 1 vezica

Češnjak

Mladi luk

Peršinov list

Mikro bilje grašak


Postupak

Ribu očistiti i filetirati. Glavu i kosti zapržiti na maslinovom ulju, dodati korjenasto povrće i zaliti vodom. Ukuhati temeljac do samoga kraja dok ne dobijemo čistu esenciju tekućine i okusa.

U dubokom maslinovom ulju konfitirati file ribe na niskim temperaturama. Dodati grančicu ružmarina i 2 češnja češnjaka. Konfitirajte oko 50 minuta. U konfit dodati cherry rajčice.

Na izdinstani mladi luk zakristaliti rižu, dodati bijelo vino i zalijevati temeljcem. Na samome kraju dodati koromač i šparoge koje smo prethodno obradili i malo iskuhali do željene čvrstoće. Koromač prije stavljanja zapeći na maslinovom ulju.

U gotovrižoto ukomponirati maslac. Sve poslužiti i posoliti, začiniti maslinovim uljem.

Dobar tek!