Sastojci:
400 g ramsteka
10 g radiča
5 g peršina
5 g mente
5 g timijana
35 g inćuna
Režanj češnjaka
40 g svježeg zelenog čilija
Med
Bijeli vinski ocat
10 g krumpira
Jedno jaje
25 g oštrog brašna
25 g glatkog brašna
5 dcl maslinovog ulja
20 g patlidžana
10 g cherry rajčica
10 g digestive keksa
Šećer, maslac, maline
Šećer u prahu
Maraschino
Philadelphia sir
Limun
Ekstrakt vanilije
Slatko vrhnje
Postupak:
Za paštu od patlidžana napravimo smjesu za tagliatelle, od brašna, jaja, ulja i soli, po potrebi uz dodatak vode. Zamijesimo tijesto i ostavimo da odstoji. Za to vrijeme pripremimo patlidžan narezan na pravilne kockicei popržimo ga na maslinovom ulju na tavi, dok se ne karamelizira. Za to vrijeme skuhamo tjesteninu u slanoj vodi, 3-5 minuta (tjesteninu smo prethodno razvaljali na tanko i rezali pravilne tagliatelle).Dodamo češnjak, cherry rajčicu i feta sir u patlidžan, podlijemo svodom od tjestenine te na kraju dodamomaslac i parmezan.
Za chimichurri stavimo peršin, mentu, timijan, inćune, češnjak, čili, med, maslinovo ulje i ocat u blender i ugrubo izblendamo (ne u kašu!). Ostavimo sa strane. Za to vrijeme zagrijemo tavu smalo ulja, začinimo ramstek s obje strane solju i papromte pečemo s obje strane po 2-3 minute. Meso ostavimo sa strane da odmori. Radič popržimo sa svih strana na jakoj vatri, može i malo pocrniti da dobije bolji okus. Krumpir ogulimo i odrežemo na kriške, ali pritommora biti dobro posušen. Zagrijemo pećnicu na 220 stupnjeva. Limun također narežemo na kriške, dio limuna iscijedimo po krumpiru, a ostatak kriški iskoristimo za pečenje. Krumpiru dodamo češnjak, timijan, maslinovo ulje, sol i papar. Posložimo krumpir s kriškama limuna po plehu i stavimo peći na 30 minuta, povremeno ih okrećući kako bi dobili boju sa svih strana i ispekli se do kraja.
Grubo razmrvimokekse u mužaru. Rastopimo šećer sa žlicom vode i pustimo da se karamelizira. Razmrvljene kekse pomiješamo skaramelom. Smjesu izlijemona masni papir i pustimo da se ohladi i stisne, te zatim opet razmrvimo. Maline pospemo sa maraschinom i šećerom u prahu. U posudi pomiješamo krem sir, šećer u prahu, sok od limuna i vaniliju. Zasebno istučemo vrhnje za šlag i umiješamo u njega smjesu sira. U čašice obložene prozirnom folijom ulijemo smjesui poravnamo po dnu. Ostavimo u hladnjaku do serviranja. Kada serviramo, okrenemo naš kolač iz čašice i pospemo ih po vrhukeksimate aranžiramo malinama i šećerom u prahu.