Sastojci:
700 g odležanog rib eyea
2 kockice maslaca
Kelj papučar
Timijan
Krupna sol
Češnjak
Jaja
Ljutika
Priprema:
Odležani rib eye izvakumirati s dvije kockice maslaca i timijanom te kuhati sous vide na 65 stupnjeva oko dvadesetak minuta. Pustiti da odmori oko tri minute te završiti na tavi s dosta krupne soli. Kelj pupčar blanširati te sortirati na maslacu s ljutikom. Za kremu od češnjaka potrebno je konfitirati češnjak na običnom ulju te ga kasnije povezati s malo maslaca. Perle od bjelanjaka i žumanjaka napraviti na način da prvo odvojite bjelanjak od žumanjka. Ulje u tavi zagrijati na točno 64 stupnja te posebno žumanjak, a posebno bjelanjak uzeti pipetom (ili plastičnom bočicom sa sitnim otvorom kao u restoranima brze hrane za kečap ili majonezu) i kapati u ulje s visine desetak cm.
Vaditi van kad su bijele i žute perlice gotove, te povezati žute i bijele perle kao dekoraciju na tanjuru.
Ideja je povući crtu od kreme od češnjaka, staviti perle od jaja, kelj pupčar i rib eye tagliatu da hrana na tanjuru dođe više do izražaja.