Ostalo

Riba iz pećnice

RTL TV
29.10.2019 09:22

Sastojci:

orada srednje veličine (400-600 g)2 komada

krumpir 1 kg

tikvice 2 kom

crveni luk 1 kom

češnjak 4 režnja

pelat ili svježa rajčica 2 kom

zelene masline (bez koštice) 10 kom

crne masline (bez koštice) 10 kom

mljevena slatka paprika po potrebi

kapari 1 manja teglica

svježi listovi peršina 6 grančica

riža integralna parboiled 20 dag

sol po potrebi

maslinovo ulje 2 dl


Priprema:

Ribu očistiti, posušiti i začiniti. Krumpire i tikvice narezati na tanke kolutove, usitniti češnjak i narezati crveni luk i rajčicu. Dodati masline i kapare i sve zajedno začiniti solju, crvenom mljevenom paprikom i maslinovim uljem te sve zajedno promiješati. Staviti na dno posude za pečenje u sredinu. Uz rub posude za pečenje staviti rižu, začiniti solju, crvenom mljevenom paprikom i maslinovim uljem te podliti vodom. Na vrh posude staviti ribu i peći u pećnici poklopljeno jedan sat na 200C.

Peršin nasjeckati i posuti po jelu prije posluživanja.