Sastojci:
orada srednje veličine (400-600 g)2 komada
krumpir 1 kg
tikvice 2 kom
crveni luk 1 kom
češnjak 4 režnja
pelat ili svježa rajčica 2 kom
zelene masline (bez koštice) 10 kom
crne masline (bez koštice) 10 kom
mljevena slatka paprika po potrebi
kapari 1 manja teglica
svježi listovi peršina 6 grančica
riža integralna parboiled 20 dag
sol po potrebi
maslinovo ulje 2 dl
Priprema:
Ribu očistiti, posušiti i začiniti. Krumpire i tikvice narezati na tanke kolutove, usitniti češnjak i narezati crveni luk i rajčicu. Dodati masline i kapare i sve zajedno začiniti solju, crvenom mljevenom paprikom i maslinovim uljem te sve zajedno promiješati. Staviti na dno posude za pečenje u sredinu. Uz rub posude za pečenje staviti rižu, začiniti solju, crvenom mljevenom paprikom i maslinovim uljem te podliti vodom. Na vrh posude staviti ribu i peći u pećnici poklopljeno jedan sat na 200C.
Peršin nasjeckati i posuti po jelu prije posluživanja.