Ostalo

Riblja rapsodija

Press
07.09.2017 22:00

Priprema:

25 g očišćenihkozica

6 g češnjaka

1 g svježegvlasca

2 jaja

20 g brašna

0,4 dcl maslinovog ulja

10 g crvenog luka

9 g meda

1 g timijana

2 g čilija

20 g palente

5 g mascarponea

40 g filetabrancina

4 g slanih inćuna

4 g sušenihrajčica

2 g kapara

1 g kore od naranče

sol

papar

Nina Matacin i Branka Matacin Pašić, 321 kuhaj, peta sezona, hrana

Priprema:

Polpetice od kozica na šalši - predjelo

Isjeckati kozice, češnjak, vlasac i pomiješati u zdjeli. Dodati maslinovo ulje, sol, papar, jaje i brašno te sve dobro promiješati. Formirati polpetice pa ih umočiti u jaje i krušne mrvice tekratko popržiti. Za šalšu na maslinovom ulju popržiti luk, češnjak, dodati rajčicu, začine i kuhati do željene gustoće. Poslužiti uz polpetice.

Fileti orade s kremastom palentom – glavno jelo

U manji lonac stavite kuhati 100 ml vode, 75 ml mlijeka i 1/4 čajne žlice soli. Pričekajte dok nezavrije. Dodati palentu u kipuću vodu te je, uz stalno miješanje, nastaviti kuhatina smanjenoj vatri. Palenta će biti gotova unutar 1 minute. U palentu staviti mascarpone, filete orade te po želji posoliti i popapriti. Na vruću tavu staviti malo maslinovog ulja.Kada se ulje zagrije, dodajte oradu s kožom okrenutomprema dolje i pustite je da se peče. Nakon nekoliko minuta, kada se koža ribe lijepo zapeče, lagano okrenite filete i dovršitepečenje.Kada je riba pečena, možete je narezati na manje komade i posložite preko palente. Uz ribu po palenti rasporedite malo slanih inćuna, sušene rajčice i kapare. Dodatno sve ukrasite lišćem majčine dušice (timijanom) i naribanom korom naranče za poseban okus cijelog jela.