Priprema:
25 g očišćenihkozica
6 g češnjaka
1 g svježegvlasca
2 jaja
20 g brašna
0,4 dcl maslinovog ulja
10 g crvenog luka
9 g meda
1 g timijana
2 g čilija
20 g palente
5 g mascarponea
40 g filetabrancina
4 g slanih inćuna
4 g sušenihrajčica
2 g kapara
1 g kore od naranče
sol
papar

Priprema:
Polpetice od kozica na šalši - predjelo
Isjeckati kozice, češnjak, vlasac i pomiješati u zdjeli. Dodati maslinovo ulje, sol, papar, jaje i brašno te sve dobro promiješati. Formirati polpetice pa ih umočiti u jaje i krušne mrvice tekratko popržiti. Za šalšu na maslinovom ulju popržiti luk, češnjak, dodati rajčicu, začine i kuhati do željene gustoće. Poslužiti uz polpetice.
Fileti orade s kremastom palentom – glavno jelo
U manji lonac stavite kuhati 100 ml vode, 75 ml mlijeka i 1/4 čajne žlice soli. Pričekajte dok nezavrije. Dodati palentu u kipuću vodu te je, uz stalno miješanje, nastaviti kuhatina smanjenoj vatri. Palenta će biti gotova unutar 1 minute. U palentu staviti mascarpone, filete orade te po želji posoliti i popapriti. Na vruću tavu staviti malo maslinovog ulja.Kada se ulje zagrije, dodajte oradu s kožom okrenutomprema dolje i pustite je da se peče. Nakon nekoliko minuta, kada se koža ribe lijepo zapeče, lagano okrenite filete i dovršitepečenje.Kada je riba pečena, možete je narezati na manje komade i posložite preko palente. Uz ribu po palenti rasporedite malo slanih inćuna, sušene rajčice i kapare. Dodatno sve ukrasite lišćem majčine dušice (timijanom) i naribanom korom naranče za poseban okus cijelog jela.