Sastojci:
riba štuka (manja, cijela) 0,700 kg
riba amur 0,300 kg
riba deverika 0,300 kg
luk ljubičasti 0,300 kg
bijelo vino 0,200 l
češnjak 3 češnja
lovorov list 3 kom
peršin list 1 vezica
svinjska mast 0,100 l
jaje 3 kom
brašno oštro 0,300 kg
crvena ljuta paprika 0,020 kg
pasirana rajčica 0,100 l
maslac 0,050 kg
mrkva crvena 0,150 kg
celer korijen 0,100 kg
peršin korijen 0,100 kg
Priprema:
Od ribljih glava i repa kuhatitemeljac s povrćem. Luk dinstatina masnoći. Kad je luk gotov, dodatičešnjak nasjeckan na sitno i korjenasto povrće. Zatim dodatii ribu te podlititemeljcem. Začinitisolju i crvenom ljutom paprikom te posolitipo potrebi. Dodatipasiranu rajčicu. Pred kraj stavitilist lovora, vino i na kraju nasjeckani list peršina.
Od jaja i brašna zamijesitidomaće rezance. Razvaljatiih, narezatii kuhatiu slanoj vodi. Rezance serviratiuz paprikaš.