Ostalo

Riblji paprikaš s domaćim rezancima

RTL TV
14.11.2019 09:12

Sastojci:

riba štuka (manja, cijela) 0,700 kg

riba amur 0,300 kg

riba deverika 0,300 kg

luk ljubičasti 0,300 kg

bijelo vino 0,200 l

češnjak 3 češnja

lovorov list 3 kom

peršin list 1 vezica

svinjska mast 0,100 l

jaje 3 kom

brašno oštro 0,300 kg

crvena ljuta paprika 0,020 kg

pasirana rajčica 0,100 l

maslac 0,050 kg

mrkva crvena 0,150 kg

celer korijen 0,100 kg

peršin korijen 0,100 kg


Priprema:

Od ribljih glava i repa kuhatitemeljac s povrćem. Luk dinstatina masnoći. Kad je luk gotov, dodatičešnjak nasjeckan na sitno i korjenasto povrće. Zatim dodatii ribu te podlititemeljcem. Začinitisolju i crvenom ljutom paprikom te posolitipo potrebi. Dodatipasiranu rajčicu. Pred kraj stavitilist lovora, vino i na kraju nasjeckani list peršina.

Od jaja i brašna zamijesitidomaće rezance. Razvaljatiih, narezatii kuhatiu slanoj vodi. Rezance serviratiuz paprikaš.