Sastojci:
0,800 kg riže
0,300 kg pastrnjaka
0,400 kg mascarponea
0,150 kg parmezana
0,030 kg češnjaka
0,100 kg crvenogluka
0,200 kg maslaca
0,040 kg jabuka
Maslinovo ulje
0,050 kg svježeg hrena
Priprema:
Napraviti povrtni temeljac od zadanih sastojaka i dodati koru pastrnjaka. Luk i češnjak popržiti, dodati rižu koju tostiramo par minuta, podlitivinom i kada alkohol ispari, podlijevatitemeljcem, kuhajući rižu 15-18 minuta. Za pastrnjak, izvaditi jezgru žlicom i staviti u posudu s vodom, skupa s korom, papustiti da zavrije. Ohladiti, procijediti i riješiti se nepotrebnih dijelova. Narezati pastrnjak na kockice i ispržiti na maslacu otprilike 5 minuta dok se ne karamelizira. Prekriti vrhnjem te kuhati dodatnih 5-10 minuta dok pastrnjak ne omekša. Izblendati dok ne postane kremast. Začiniti solju i paprom.Dodati pire u rižoto, završiti parmezanom, mascarponeom i maslacem.