Sastojci:
Carnaroli riža 700 g
Teleća pisanica ( biftek) 1 kom ca 500 g
Bijelo vino 250 ml
Crveni luk 300 g
Naranča 3 kom
Ribani parmezan 150 g
Papar
Sol
Maslac 200 g
Celer korijen 100 g
Mrkva 100 g
Postupak:
Biftek očistimo od žilica, žilice prepržimo, dodamo celer i mrkvu na kockice, pola žlice glatkog brašna te podlijemo s litrom vode, prokuhamo te procijedimo za podlijevanje rižota. Biftek prerežemo uzduž na dvije polovice, pa svaku potom na tanke listiće. Na malo maslinovog ulja prepržimo sitno sjeckani crveni luk dok ne posmeđi, dodamo rižu, kratko ju glaziramo i podlijemo s vinom i sokom od dvije naranče, a zatim podlijevamo i s vrućim temeljcem. U međuvremenu prepržimo listiće bifteka, stavimo na stranu. U rižoto naribamo pola korice naranče. Treću naranču koristimo za filete koje prepolovimo. Kad je rižoto skoro kuhan mantekiramo ga (tehnika pri kojoj se u umak, jakim miješanjem, utuče hladni maslac) s kockicama maslaca. Dobro popaprimo. Prije serviranja posolimo i dodamo listiće bifteka, filete naranče i parmezan. Dobro pomiješamo.