Sastojci:
teleći but u komadu 1 kg
senf10 g
kumin 5 g
origano 5 g
vegeta 20 g
sol 30 g
papar 10 g
bosiljak 5 g
kiseli krastavci 25 g
kuhana hamburger slanina 150 g
dimljeni sir 150 g
crvena svježa paprika 2 kom
svježi karfiol 1 kg
svježa jaja 4 kom
krušne mrvice 250 g
ulje 2 dl
matovilac 100 g
limun 1 kom
naranča 1 kom
Priprema:
Teleći but razrežemo u veliki odrezak, začinimo ga senfom, kuminom, origanom, vegetom, soli, paprom i paprikom. Na njega poslažemo kisele krastavce, kuhani hamburger, dimljeni sir, svježu crvenu papriku i urolamo. Sve učvrstimo kuharskim koncem i stavimo peći u pećnicu 30 minuta na 180 stupnjeva pokriveno folijom. Pred kraj maknemo foliju da se malo sve zapeče.
Napravimo salatu od matovilca, bosiljka, filetirane crvene naranče.
Za prilog skuhamo karfiol, usitnimo ga, dodamo sol, papar, krušne mrvice i jaja. Napravimo kompaktnu smjesu i pečemo popečke na tavi.