Ostalo

Rolana teletina

RTL TV
29.10.2019 09:30

Sastojci:

teleći but u komadu 1 kg

senf10 g

kumin 5 g

origano 5 g

vegeta 20 g

sol 30 g

papar 10 g

bosiljak 5 g

kiseli krastavci 25 g

kuhana hamburger slanina 150 g

dimljeni sir 150 g

crvena svježa paprika 2 kom

svježi karfiol 1 kg

svježa jaja 4 kom

krušne mrvice 250 g

ulje 2 dl

matovilac 100 g

limun 1 kom

naranča 1 kom


Priprema:

Teleći but razrežemo u veliki odrezak, začinimo ga senfom, kuminom, origanom, vegetom, soli, paprom i paprikom. Na njega poslažemo kisele krastavce, kuhani hamburger, dimljeni sir, svježu crvenu papriku i urolamo. Sve učvrstimo kuharskim koncem i stavimo peći u pećnicu 30 minuta na 180 stupnjeva pokriveno folijom. Pred kraj maknemo foliju da se malo sve zapeče.

Napravimo salatu od matovilca, bosiljka, filetirane crvene naranče.

Za prilog skuhamo karfiol, usitnimo ga, dodamo sol, papar, krušne mrvice i jaja. Napravimo kompaktnu smjesu i pečemo popečke na tavi.