Sastojci:
6 jaja
0,10 kg oštrog brašna
0,10 kg šećera
Prašak za pecivo
Vanil šećer
0,25 kg pekmeza od šipka
0,10 kg maslaca
Dodatni pribor -4 zdjelice promjera 20 cm
Rezač za kuhana jaja
Priprema:
Jaja umutiti pjenasto, dodati 6 žlica šećera i vanilin šećer te mutiti dalje dok se šećer ne istopi. Dodati 6 žlica brašna izmiješanog spraškom za pecivo. Peći na papiru za pečenje na 180 stupnjeva dok ne pozlati (debljina biskvita najviše2,5 cm). Premazati odmah pekmezom od šipka i još vrućesmotati u roladu. Kad stane, rezati na koso krugove debljine oko 1,5 cm.
Umak:
Pekmez razblažiti smalo vode, kuhati dok ne reducira i zaokružiti gustoću skockicama ledenog maslaca. Poslužiti pored nasječenih rolada.