Ostalo

Rolat s pekmezom od šipka

Press
09.11.2017 23:00

Sastojci:

6 jaja

0,10 kg oštrog brašna

0,10 kg šećera

Prašak za pecivo

Vanil šećer

0,25 kg pekmeza od šipka

0,10 kg maslaca

Dodatni pribor -4 zdjelice promjera 20 cm

Rezač za kuhana jaja

Priprema:

Jaja umutiti pjenasto, dodati 6 žlica šećera i vanilin šećer te mutiti dalje dok se šećer ne istopi. Dodati 6 žlica brašna izmiješanog spraškom za pecivo. Peći na papiru za pečenje na 180 stupnjeva dok ne pozlati (debljina biskvita najviše2,5 cm). Premazati odmah pekmezom od šipka i još vrućesmotati u roladu. Kad stane, rezati na koso krugove debljine oko 1,5 cm.

Umak:

Pekmez razblažiti smalo vode, kuhati dok ne reducira i zaokružiti gustoću skockicama ledenog maslaca. Poslužiti pored nasječenih rolada.