Ostalo

Salata od cikle, zelene jabuke i karameliziranog kozjeg sira

Ivana i Juan

RTL.hr
20.03.2022 17:30

Sastojci:

cikla 400 g

jabuka Granny Smith 400 g

potočarka 100 g

Capro fresh mladi kozji sir 200 g

med 10 g

senf dijon 10 g

jabučni ocat 100 ml

sol, papar


Priprema:

Ciklu oguliti i narezati na ploške, posložiti u lim na papir za pečenje. Posoliti, popapriti i preliti smalo ulja. Peći na 200 C 15 minuta, ohladiti.

Zelenoj jabuci izvaditi središte i narezati na ploške. Napraviti dresing od senfa, meda, jabučnog octa i maslinovog ulja, papra i soli. Ciklu i jabuku provući kroz dresing.
Složiti potočarku na dno tanjura, preko nje ciklu, zatim ponovno potočarku pa jabuku, završiti sciklom. Na vrh staviti karamelizirani kozji sir.

Karamelizirani kozji sir -sir lagano pošećeriti i brenerom karamelizirati.Proces karamelizacije može se postići i na najvećoj temperaturi u pećnici, namještenoj samo na gornje pečenje.