Sastojci:
cikla 400 g
jabuka Granny Smith 400 g
potočarka 100 g
Capro fresh mladi kozji sir 200 g
med 10 g
senf dijon 10 g
jabučni ocat 100 ml
sol, papar
Priprema:
Ciklu oguliti i narezati na ploške, posložiti u lim na papir za pečenje. Posoliti, popapriti i preliti smalo ulja. Peći na 200 C 15 minuta, ohladiti.
Zelenoj jabuci izvaditi središte i narezati na ploške. Napraviti dresing od senfa, meda, jabučnog octa i maslinovog ulja, papra i soli. Ciklu i jabuku provući kroz dresing.
Složiti potočarku na dno tanjura, preko nje ciklu, zatim ponovno potočarku pa jabuku, završiti sciklom. Na vrh staviti karamelizirani kozji sir.
Karamelizirani kozji sir -sir lagano pošećeriti i brenerom karamelizirati.Proces karamelizacije može se postići i na najvećoj temperaturi u pećnici, namještenoj samo na gornje pečenje.