Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Finale

Salata od cikle, zelene jabuke i karameliziranog kozjeg sira

Ivana i Juan

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 20.3.2022. u 17:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sastojci: 

cikla 400 g

jabuka Granny Smith 400 g

potočarka 100 g

Capro fresh mladi kozji sir 200 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

med 10 g

senf dijon 10 g

Upravo se čita

Image
FINALE TJEDNA

Tomi odabrao Anteu, a Marina mu razočarano priznala što osjeća: 'Ja sam bila spremna zbog ovoga otići u Dubrovnik…'

jabučni ocat 100 ml

sol, papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Priprema: 

Ciklu oguliti i narezati na ploške, posložiti u lim na papir za pečenje. Posoliti, popapriti i preliti s malo ulja. Peći na 200 °C 15 minuta, ohladiti. 

Zelenoj jabuci izvaditi središte i narezati na ploške. Napraviti dresing od senfa, meda, jabučnog octa i maslinovog ulja, papra i soli.  Ciklu i jabuku provući kroz dresing.
Složiti potočarku na dno tanjura, preko nje ciklu, zatim ponovno potočarku pa jabuku, završiti s ciklom. Na vrh staviti karamelizirani kozji sir.

Karamelizirani kozji sir - sir lagano pošećeriti i brenerom karamelizirati. Proces karamelizacije može se postići i na najvećoj temperaturi u pećnici, namještenoj samo na gornje pečenje.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Epizoda 24

Baričine buhtle

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba