Uparene srdele
Prvo je potrebno otkinuti glave na srdelama ipovući iznutrice, oprati srdele idobro osušiti u kuhinjskom papiru, ugrijati malinovo ulje , staviti punu šaku jako sitno sjeckanog češnjaka, iisto toliko sitno sjeckanog peršina, staviti da se zagrijava potom odmah složiti suhe srdele u krug velike crne teće, posoliti, popapriti, dodati 1.5 dcl bijelog vina izatvoriti teću-da se srdele upare u svom vlastitom soku, samo tresti, ne miješati da se ne ošteti njihova koža. Pirjati tako 5-8 minuta u ovisnosti o količini (bolje kraće, ako ostanu u teći još nadođu-dokuhaju se). Na kraju još staviti sitno sjeckanog peršina. Umak se treba reducirati u tom vremenu izgusnuti.
Kruh
Zagrijati pećnicu na 160 C, staviti brašno na dasku inapraviti udubinu u sredini, u nju uliti zagrijanu mlaku vodu idignuti kvasac irukama mijesiti tijesto 10 minuta kod ne dobijete homogenu smjesu, čvrstu ielastičnu-malo odmorite. Oblikujte kuglu izatim s valjkom razvucijte tijesto tako da debljina bude 0.5 cm. Stavite papir na pleh, napravite različite geometrijske likove vilicom, ispikajte vilicom ili nožem. Pecite 30 minuta, premazite maslinovim uljem, posipajte grubu morsku sol iružmarin. Servirajte sa srdelama.
Involtini s rižotom od zelenih jabuka irikole
Teleće šnicle lagano potucite čekićem za meso i malo ih posolite. U zdjelici pomiješajte ricotta sir s naribanim češnjakom, nasjeckanim vlascem i ružmarinom, soli i paprom. Ovom smjesom premažite jednu stranu svake šnicle te ih čvrsto zarolajte po dužoj strani. Svaku rolicu omotajte šnitama tanko narezane pancete te sve po želji učvrstite kuhinjskim koncem. Pecite rolice na jako ugrijanom maslinovom ulju, sa svake strane po nekoliko minuta kako bi panceta postala hrskava. Zatim smanjite vatru, dodajte maslac i ružmarin te pecite na umjerenoj vatri narednih desetak minuta podlijevajući rolice masnoćom iz tave. Pečene rolice izvadite na dasku i ostavite ih pokrivene nekoliko minuta prije rezanja. Prije posluživanja maknite kuhinjski konac, narežite ih na šnite i poslužite uz prilog.
Rižoto
Na polovici maslaca pirjajte luk i celer dok potpuno omekšaju, dodajte rižu dok se riža ne iztostira i postane pomalo prozirna/staklasta, podlijte vinom i pustite da ispari pa počnite podlijevati temeljcem ( crveni luk, peršin, celer korjen, češnjak) malo po malo kako riža upije, oko 5 minuta pred kraj dodajte jabuke, na samom kraju, izvan vatre dodajte maslac, parmezan (možete dio ostaviti da si poslije dodate), ubacite baby rikolu, 2 putaokrenite ineka malo odstoji da se okusi prožmu pa poslužite - rižoto bi trebao biti relativno rijeđi.
Raspucana čokoladna torta
Nad vodenom kupelji staviti da se topi tamna imliječna čokolada, putar išećer u prahu, kad se otopi I napravi homogena smjesa, ohladiti (može se kratko staviti u hladnjak) te u prohlađeno staviti jedno po jedno jaje mikserom (5) , smjesa će se početi zgušnjavati, tada treba po potrebi dodati 2 do 3 žlice krušnih mrvica u ovisnosti o veličini jajeta ivlažnosti smjese. Izliti sve treba u namašten kalup za tortu fi 24 cm, i posipan krušnim mrvicama da se ne zalijepi ikasnije lakše vadi. Peći u ranije zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180 C - ne predugo da se ne presuši. Površina će se raspucati ito izgleda efektno, a unutra treba ostati sočna, zato ne peći predugo. Prohladiti iizrezati kriške ili izvaditi okruglim formicama iservirati s listićem mente.