Ostalo

Sanja i Morena: Kozice u umaku od slatkog chilija s kineskim kupusom

Press
05.04.2017 23:00

Sastojci:

0,400 kozica

0,100 češnjaka

0,150 mladog luka

0,050 rižinog vina

0,050 sezamovog ulja

0,050 svježeg đumbira

0,050 smeđeg šećera

0,100 sweet chili sos

0,050 kečapa

0,100 gusenell

Sol

Šećer

0,150 krumpira

0,150 mrkve

0,150 kineskog kupusa

0,050 soja sos

0,050 ocat

Priprema:

Napraviti marinadu od sastojaka za marinade (šećer, đumbir, sezamovo ulje i rižino vino). Marinirati skampe ili kozice 15 minuta, napraviti umak od sastojaka chili, ketchup, šećer, sol, sezamovo ulje i škrobno brašno koje se rastopi u vodi). Zagrijati tavu, dodati češnjak, malo popržiti i dodati marinirane škampe ili kozice dok ne porumene 1-2 minute. Dodati umak i pržiti još minutu i na kraju dodati narezani mladi luk. Od krumpira napraviti julienne trakice, blanširati u dubokom ulju, narezati mrkvu na julienne, marinirati na karameliziranom šećeru i dodati soja sos, malo još fritirati da ispari tekućina.