Ostalo

Sanja i Morena: Krepko varivo od janjetine i kupusa, bombastični parmezan

Press
04.04.2017 23:00

Sastojci:

Priprema:

Dio kosti staviti u pećnicu i posoliti. Komadiće prepržiti na jakoj vatri uz luk i razno povrće te posoliti i zapapriti. Pred kraj staviti krumpir i bijelo vino te prokuhati. Koncentrat rajčice s češnjakom razraditi i dodati u lonac.

U posoljenoj vodi kuhati bob, miksati s metvicom, polovicom pinjla s češnjakom i žlicom parmezana. Odvojiti dvije žlice sa strane. Dodati ulje i posoliti. Ostatak parmezana podijeliti na male krugove na papir za pečenje. Pećnicu zagrijati na 220 i peći ih oko 5 minuta. Staviti vrući valjak da poprime zakrivljen oblik. Popržiti preostale pinjole na tavi. Namaz od boba popariti, dodati cijeli bob, popržene pinjole i metvicu. Poslužiti s pogačicama od parmezana.