Ostalo

Sanja i Željko: Filet orade s kremom od špinata i umakom od crvenog vina

Press
01.02.2017 23:00

Recepti za glavno riblje jelo (vrijeme pripreme 75/ 60 min)

Sastojci:

Očistimo ribu, filetiramo u 4 fileta, posolimo i popaprimo, prelijemo s malo limunovog soka da se marinira. Za to vrijeme narežemo krumpir na jednake ploške i stavimo kuhati u malo vode. Pred kraj, kad su krumpiri skoro gotovi, njima u zdjelu dodamo špinat i pustimo da se to sve skupa kuha dok ne bude gotovo. Kad je gotovo, stavimo u cjedilo i pod hladnu vodu (hladnu vodu iz razloga da špinat zadrži svoju zelenu boju). To se dobro procijedi te izmiksa štapnim mikserom (dodamo tome maslinovog ulja, malo soli i češnjak). Stavimo peći file orade na tavu s uljem (najprije prema dnu okrenemo onu stranu gdje je koža). Pred kraj dodamo kockicu maslaca.

Kao dodatak crveni umak: maslac, vino, isjeckani peršin i 2 češnja češnjaka kuhati uz stalno miješanje dok se ne dobije fino zgusnuti umak, izraditi u glatku kremu štapnim mikserom, malo soli i papra po potrebi.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.