Ostalo

Sanja i Željko: Gratinirani složenac od ribe i povrća

Press
21.02.2017 23:00

Sastojci:

Priprema:

Prije svega pripremimo umak bešamel tako što u ugrijanu tavu stavimo pročišćeni maslac, dodamo glatko brašno i pržimo, miješajući pjenjačom, do blago žute boje. Zatim, uz stalno miješanje, postupno ulijevamo mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice. Potom ulijemo vrhnje za kuhanje i kada dobijemo umak bez grudica, ugasimo vatru, začinimo solju, bijelim paprom, mrvljenim korijanderom, promiješamo i stavimo na stranu. U tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, češnjak narezan na listiće, posolimo i kratko pržimo. Čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, dodamo očišćen kelj narezan na manje listove, očišćenu korabu narezanu na manje ploške, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta. Zatim povrće posolimo, ulijemo 2 žličice limunovog soka, promiješamo i ugasimo vatru. Preko povrća prelijemo umak bešamel, izmiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu. Zatim u povrće umetnemo medaljone od oslića, začinimo ih solju i bijelim paprom, između njih oblikujemo nekoliko hrpica naribanog sira gaude i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200C, 30-ak minuta.