Otopljene šljive namočiti u konjak svega 10 minuta ranije. Jabuke s korom narezati na tanke kriške i s limunovim sokom i medom 3-4 minute pirjati. Šljive prepoloviti i s ostalim jabukama i medom kratko propirjati (al dente). Guščja jetra na maslacu sa svih strana lijepo ispeći (paziti da se ne presuše) na srednjoj vatri 4-5 minuta zajedno s ružmarinom, na kraju posoliti i popapriti po želji i ukusu. Staviti matovilac začinjen kao na salatu u maloj zdjelici (bučino ulje, balzamični ocat, sol, papar) na tanjur, na to staviti pečeni toast, na njega položiti kriške jabuka, šljiva i pečenih jetrica. Na tavu staviti još malo maslaca i produžiti umak, pa sve pokapati sokom iz tave i ukrasiti s malo svježe otkinutih listića ružmarina. Posuti tostiranim bučinim sjemenkama.
Potrebno: 2x grill tava