0,25 kg repova kozica
0,01 kg vezica svježeg koriandera
1 jaje (žumanjci na majonezu)
0,20 kg punomasnog jogurta
1 zreli mango
30 gr kajenskog praha (srednje ljuti)
0,003 ml konjaka
1 limeta
40 ml meda od livade ili bagrema
2 kriške tosta
0,001 kg smeđeg šećera
0,03 l limuna
0,2 l suncokretovog ulja
0,04 kg senfa
0,002 kg soli
0,001 kg papra
Postupak: Škampe kratko blanširati, ako su cijeli u pari obariti da pocrvene i dok meso nije čvrsto. Ohladiti, osloboditi od ljušture, maknuti njihov konac još jednom ih oprati. Ostaviti nekoliko listića koriandera za garniranje, ostale listiće sitno nasjeckati, ostale sastojke izmiksati štapnim mikserom i dodati nasjeckani korijander, malo konjaka - dok se ne dobije fina emulzija srednje gustoće. Servirati u čaše na stalku, objesiti jedan repić škampa/kozice na rub čaše i staviti listić korijandera. Staviti čašu na tanjurić i staviti prepržen toast prepolovljen na 2 trokuta.