Ostalo

Sanja i Željko: Koktel s repovima kozica/ili škampa u čaši

Press
30.01.2017 22:20

0,25 kg repova kozica

0,01 kg vezica svježeg koriandera

1 jaje (žumanjci na majonezu)

0,20 kg punomasnog jogurta

1 zreli mango

30 gr kajenskog praha (srednje ljuti)

0,003 ml konjaka

1 limeta

40 ml meda od livade ili bagrema

2 kriške tosta

0,001 kg smeđeg šećera

0,03 l limuna

0,2 l suncokretovog ulja

0,04 kg senfa

0,002 kg soli

0,001 kg papra

Postupak: Škampe kratko blanširati, ako su cijeli u pari obariti da pocrvene i dok meso nije čvrsto. Ohladiti, osloboditi od ljušture, maknuti njihov konac još jednom ih oprati. Ostaviti nekoliko listića koriandera za garniranje, ostale listiće sitno nasjeckati, ostale sastojke izmiksati štapnim mikserom i dodati nasjeckani korijander, malo konjaka - dok se ne dobije fina emulzija srednje gustoće. Servirati u čaše na stalku, objesiti jedan repić škampa/kozice na rub čaše i staviti listić korijandera. Staviti čašu na tanjurić i staviti prepržen toast prepolovljen na 2 trokuta.