Play ponuda
Play ponuda
16 epizoda

Sanja i Željko: Košarice punjene krvavicom i plavim sirom, svinjski filet s povrćem i kruške u umaku s pinjolima

Image
Foto: RTL
Press/ 23.2.2017. u 23:00
Play ponuda

Sastojci:

<para><strong>predjelo********</strong></para>
<para> Tijesto za savijače, paket </para>
<para> 0,050 maslaca </para>
<para> 0,150 krvavica </para>
<para> 0,100 crvenog luka </para>
<para> 0,100 gorgonzole mliječne </para>
<para><strong>Glavno jelo:</strong></para>
<para> 0,200 poriluka svježeg </para>
<para> 0,100 šampinjoni, svježi </para>
<para> 0,100 celera stabljike (bjelas) </para>
<para> 0,150 mrkve </para>
<para> 0,100 crvene paprike svježe </para>
<para> 0,100 brokule </para>
<para> 0,080 ulja kikirikija </para>
<para> 0,001 sušena chilli papričica </para>
<para> 0,004 svježeg đumbira </para>
<para> 0,004 meda </para>
<para> 0,005 aceto balsamico </para>
<para> 0,004 sherry likera </para>
<para> 0,005 sojinog umaka </para>
<para> 0,250 svinjskih fileta </para>
<para><strong>Desert:</strong></para>
<para> 0,200 slatkog vrhnja za šlag </para>
<para> 0,400 kompota od krušaka </para>
<para> 0,150 limuna, komad </para>
<para> 0,200 bijelog vina </para>
<para> 0,100 sećer </para>
<para> 0,004 likera kruškovca </para>
<para> 0,080 pinjola </para>
<para> 0,004 vanilin šećera </para>
<para> 0,050 maslaca </para>

Menu od 3 slijeda  (toplo predjelo, glavno jelo, desert) vrijeme pripreme 75 min

Košarice punjene krvavicom i plavim sirom, Svinjski filet s povrćem i kruške u umaku s pinjolima.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Košarice punjene krvavicom i plavim sirom

Od tijesta za savijače napraviti kocke, namakati kocke od tijesta rastopljenim maslacem, namazana strana prema dolje, staviti ih u kalupe za maffine, ispeći kratko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180C. Dobro je kocke od tijesta pokriti vlažnom kuhinjskom krpom da se ne presuše. Izvaditi iz pećnice neka se malo prosuše. Ugrijati suncokretovo ulje na tavi, očišćenu krvavicu lagano propržiti, staviti malo luka da se s njom propirja, posipati izmrvljenim sirom, zatim staviti u pećnicu  da se prepeče, odnosno da se rastopi sir i da košarice dobiju zlatnožutu boju .

Image
Foto:
Image

Svinjski filet s povrćem

Povrće očistiti i nasjeckati na vrlo tanke ploške, filet narezati na ploške debljine 1 cm, ulje zagrijati u woku te neprestano miješajući u porcijama peći povrće oko 4 minute, također i meso. Posoliti, zapapriti, dodati ostale sastojke, đumbir, chilli papričice. Dodati soya umak, aceto, cherry i pomiješati povrće i meso, kratko da povrće ostane hrskavo (na jakoj vatri).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image
Foto:
Image

Kruške u umaku s pinjolima

Vino, šećer, koricu limuna staviti u posudu, zakuhati i staviti pokriveno 3-5 minuta.  Kruške izvaditi, dodati kruškovac u tekućinu, još malo prokuhati da se napravi sirup. Pinjole tostirati na tavi, te ih prije serviranja staviti na tanjur, staviti tučeno slatko vrhnje.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Epizoda 29

Natali i Hrvoje: Nojevi odresci s batatom

Play ponuda

Više s weba