Ostalo

Sanja i Željko: Košarice punjene krvavicom i plavim sirom, svinjski filet s povrćem i kruške u umaku s...

Press
23.02.2017 23:00

Sastojci:

Menu od 3 slijeda (toplo predjelo, glavno jelo, desert) vrijeme pripreme 75 min

Košarice punjene krvavicom i plavim sirom, Svinjski filet s povrćem i kruške u umaku s pinjolima.

sanja i željko 3

Košarice punjene krvavicom i plavim sirom

Od tijesta za savijače napraviti kocke, namakati kocke od tijesta rastopljenim maslacem, namazana strana prema dolje, staviti ih u kalupe za maffine, ispeći kratko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180C. Dobro je kocke od tijesta pokriti vlažnom kuhinjskom krpom da se ne presuše. Izvaditi iz pećnice neka se malo prosuše. Ugrijati suncokretovo ulje na tavi, očišćenu krvavicu lagano propržiti, staviti malo luka da se s njom propirja, posipati izmrvljenim sirom, zatim staviti u pećnicu da se prepeče, odnosno da se rastopi sir i da košarice dobiju zlatnožutu boju .

Sanja i Željko 2, 321 kuhaj

Svinjski filet s povrćem

Povrće očistiti i nasjeckati na vrlo tanke ploške, filet narezati na ploške debljine 1 cm, ulje zagrijati u woku te neprestano miješajući u porcijama peći povrće oko 4 minute, također i meso. Posoliti, zapapriti, dodati ostale sastojke, đumbir, chilli papričice. Dodati soya umak, aceto, cherry i pomiješati povrće i meso, kratko da povrće ostane hrskavo (na jakoj vatri).

Sanja i Željko 1, 321 kuhaj

Kruške u umaku s pinjolima

Vino, šećer, koricu limuna staviti u posudu, zakuhati i staviti pokriveno 3-5 minuta. Kruške izvaditi, dodati kruškovac u tekućinu, još malo prokuhati da se napravi sirup. Pinjole tostirati na tavi, te ih prije serviranja staviti na tanjur, staviti tučeno slatko vrhnje.