Sastojci:
<para><strong>predjelo********</strong></para> |
<para> Tijesto za savijače, paket </para> |
<para> 0,050 maslaca </para> |
<para> 0,150 krvavica </para> |
<para> 0,100 crvenog luka </para> |
<para> 0,100 gorgonzole mliječne </para> |
<para><strong>Glavno jelo:</strong></para> |
<para> 0,200 poriluka svježeg </para> |
<para> 0,100 šampinjoni, svježi </para> |
<para> 0,100 celera stabljike (bjelas) </para> |
<para> 0,150 mrkve </para> |
<para> 0,100 crvene paprike svježe </para> |
<para> 0,100 brokule </para> |
<para> 0,080 ulja kikirikija </para> |
<para> 0,001 sušena chilli papričica </para> |
<para> 0,004 svježeg đumbira </para> |
<para> 0,004 meda </para> |
<para> 0,005 aceto balsamico </para> |
<para> 0,004 sherry likera </para> |
<para> 0,005 sojinog umaka </para> |
<para> 0,250 svinjskih fileta </para> |
<para><strong>Desert:</strong></para> |
<para> 0,200 slatkog vrhnja za šlag </para> |
<para> 0,400 kompota od krušaka </para> |
<para> 0,150 limuna, komad </para> |
<para> 0,200 bijelog vina </para> |
<para> 0,100 sećer </para> |
<para> 0,004 likera kruškovca </para> |
<para> 0,080 pinjola </para> |
<para> 0,004 vanilin šećera </para> |
<para> 0,050 maslaca </para> |
Menu od 3 slijeda (toplo predjelo, glavno jelo, desert) vrijeme pripreme 75 min
Košarice punjene krvavicom i plavim sirom, Svinjski filet s povrćem i kruške u umaku s pinjolima.
Košarice punjene krvavicom i plavim sirom
Od tijesta za savijače napraviti kocke, namakati kocke od tijesta rastopljenim maslacem, namazana strana prema dolje, staviti ih u kalupe za maffine, ispeći kratko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180C. Dobro je kocke od tijesta pokriti vlažnom kuhinjskom krpom da se ne presuše. Izvaditi iz pećnice neka se malo prosuše. Ugrijati suncokretovo ulje na tavi, očišćenu krvavicu lagano propržiti, staviti malo luka da se s njom propirja, posipati izmrvljenim sirom, zatim staviti u pećnicu da se prepeče, odnosno da se rastopi sir i da košarice dobiju zlatnožutu boju .
Svinjski filet s povrćem
Povrće očistiti i nasjeckati na vrlo tanke ploške, filet narezati na ploške debljine 1 cm, ulje zagrijati u woku te neprestano miješajući u porcijama peći povrće oko 4 minute, također i meso. Posoliti, zapapriti, dodati ostale sastojke, đumbir, chilli papričice. Dodati soya umak, aceto, cherry i pomiješati povrće i meso, kratko da povrće ostane hrskavo (na jakoj vatri).
Kruške u umaku s pinjolima
Vino, šećer, koricu limuna staviti u posudu, zakuhati i staviti pokriveno 3-5 minuta. Kruške izvaditi, dodati kruškovac u tekućinu, još malo prokuhati da se napravi sirup. Pinjole tostirati na tavi, te ih prije serviranja staviti na tanjur, staviti tučeno slatko vrhnje.