Ostalo

Sanja i Željko: Pašticada od tune i domaći njoki od špinata + rolada od šunke i poriluka

Press
07.03.2017 23:00

Sastojci:

Pašticada od tune i domaći njoki od špinata

Odreske od tune debele 2cm oprati, posušiti i naslagati u posudu s uljem te popržiti s obje strane. Na tunu posipati češnjak i klinčiće, posoliti, zapapriti te zaliti octom, a prošek povremeno podlijevati tijekom pirjanja. Po potrebi dodati vode te pirjati oko sat vremena. Na kraju dodati šećer. Napraviti njoke od krumpira i smiksanog kuhanog špinata, brašna, dodati jaje imalo ulja te napraviti glatko tijesto. Izrolati tijesto u dugu tanku kobasicu i rezati nožem na cm debljine. Skuhati njoke u slanoj vodi i sotirati maslacem.

Predjelo – Rolada od šunke i poriluka

Poriluk skuhati u slanoj vodi. Ocijediti i ohladiti. Na plošku šunke staviti komad poriluka i uz njega plošku sira. Malo posoliti, zapapriti i uviti u rolicu. Zdjelu namazati maslacem i složiti tijesno rolice. Sve posipati mrvicama, preliti otopljenim maslacem i zaliti kiselim vrhnjem. Peći na 190 C dok vrhnje ne požuti.