Glavno jelo:
300 g pileći batak/zabatak
0,005 g maslina
1 žlica maslinovog ulja
Prstohvat soli i papra
120 g patlidžana
150 g riže
0,005 g mrkve i celera
0,150 g crvenog luka
0,005 g češnjaka
200 g pilećeg hrbata
0,100 g poriluka
Predjelo:
100 g šampinjona
0,005 g peršina
0,005 g maslaca
100 g ABC sira
0,005 g crvenog luka
0,005 g češnjaka
Priprema:
Marinirati batak u ulju (posoljenom). Pirjati rižu na luku i češnjaku te ju politi vrućom vodom. Ispeći hrbat i krilca u vrućoj pećnici, dosta pirjati usoljene. Polijevati vodom da se napravi umak. Pirjati kratko kolutiće celera, mrkve i patlidžana. Dodati poriluk i pirjati s rižom. Ispeći batake na tavi i završiti u pećnici. Servirati i podliti batak i rižu na tanjuru.