Menu od 3 slijeda (toplo predjelo, glavno jelo, desert) vrijeme pripreme 75 min
Predjelo: Salata od kozica s krutonsima
Baguette izrežite na šnite pa na malene kockice. Na tavi zagrijte maslinovo ulje s češnjakom u prahu i majčinom dušicom pa dodajte kockice kruha i pržite na laganoj/umjerenoj vatri dok ne poprime lijepu, zlatnu boju. Uklonite s vatre i pustite da se hlade. Na istoj tavi popržite kratko kozice, dok ne poprime lijepu boju (dodajte još malo maslinovog ulja ako je potrebno). Začinite ih chillijem, solju i paprom. U zdjeli pomiješajte salatu s pečenim kozicama, dodajte sitno sjeckani peršin i vlasac te začinite maslinovim uljem i limunovim sokom. Poslužiti ohlađeno, a prije posluživanja posipajte croutonima.
Glavno jelo- Pileći bataci s jogurtom i salata od kvinoje
Pomiješajte u zdjeli jogurt i maslinovo ulje. Dodajte usitnjene sjemenke korijandera (grubo ih usitnite u mužaru), usitnjeni češnjak, sol i papar (po želji dodajte i druge začine), sitno naribanu koricu i sok limuna.
Namažite pripremljenom smjesom batake i zabatake. Pleh obložite većim komadom papira za pečenje (dovoljno veliki da možete krajeve preklopiti preko mesa). Rasporedite meso i još malo pokapajte maslinovim uljem. Papir samo preklopite preko mesa bez da ga stišćete ili vežete kao za škartoc, samo da je malo pokriveno. Pecite tako pokriveno prvih 15-20 minuta, a zatim otvorite papir i pecite dalje dok meso ne dobije lijepu boju i pečeno je (provjerite vilicom je li meso mekano), okrenite par puta da se ispeče ujednačeno.
Za salatu, stavite quinou u gusto cjedilo i isperite je pod mlazom hladne vode. Stavite je kuhati u dvostruku količinu vode. Kad voda provrije, malo je posolite, smanjite vatru na minimum i kuhajte pokriveno dok quinoa ne upije svu vodu. Maknite s vatre, raširite je na veći tanjur da se ohladi.
Narežite ili naribajte mrkvu na julienne.Očistite i ribežom (mandolinom) narežite koromač na tanke listiće. Stavite koromač u hladnu vodu zakiseljenu s malo limunovog soka.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi s usitnjenim češnjakom i sitno narezanim mladim lukom. Dodajte mrkvu i sve kratko pirjajte na srednje jakoj vatri da malo omekša (2-3 minute). Pomiješajte u zdjeli prohlađenu quinou, mrkvu s lukom, ocijeđeni koromač, začinite limunovim sokom i jogurtom i izmiješajte. Tik prije posluživanja dodajte listiće mente.
Desert- Puding od riže s breskvama
Pomiješajte mlijeko, slatko vrhnje, šećer, sastrugane sjemenke vanilije i sitno naribanu koricu limuna
Dodajte rižu i kuhajte oko 30 minuta miješajući često dok riža nije kuhana i postane kremasta. Izvaditi mahunu vanilije.
Ulijte puding u čaše ili zdjelice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Breskve pomiješati sa šećerom, maslacem i vanilijom (nastrugane sjemenke i prazni komadići mahune) staviti u manju posudu za kuhanje koju čvrsto pokriti aluminijskom folijom, i staviti kuhati na laganoj vatri 15 minuta, bez otvaranja.
Ostaviti da se potpuno ohladi, izvaditi mahunu vanilije, po želji malo vilicom smrviti u kašu ili ostaviti cijele komadiće. Stavite odozgor kuhane breskve.