Ostalo

Sanja i Željko: Zapečene sarmice od kelja + salata

Press
06.03.2017 23:00

Sastojci:

Priprema:

Na malo ulja popržiti luk, dodati mljeveno meso začinjeno solju i paprom. Naribati mrkvu i korijen peršina. Protisnuti češnjak, pirjati dok se meso ne skuha. 6 cijelih i 2 narezana lista kelja na kratko prokuhati, debeli dio lista se može prethodno podrezati da se lakše zamota. U meso dodati narezani kelj i kuhanu rižu. U mlijeku kuhati mrkvu, peršin, luk, papar, sol i lovorov list. Procijediti. Na otopljenom maslacu popržiti brašno, podliti ohlađenim mlijekom brzo miješajući. Dodati vino i muškatni oraščić, kuhati dok ne provri. Umotati meso u listove kelja. Posložiti u vatrostalnu ili keramičku zdjelu, zaliti bešamelom i posipati parmezanom. Peći na 200C dok bešamel ne porumeni.

Salata – matovilac, rikola, kristalka + rotkvica. Izmiješati i začiniti dresingom od limuna, soli i maslinovog ulja.