Sastojci:
Krumpir u foliji, juneći gulaš sa suhim šljivama i okruglicama od kruha
Krumpir operemo i pojedinačno stavimo na komade alu-folije. Začinimo solju i komadićem maslaca, zamotamo i pečemo u pećnici na 200 stupnjeva C 30-45min. Mileram začinimo solju, paprom, sjeckanim češnjakom, koricom i sokom limuna te nasjeckanim biljem. Dodamo maslinova ulja. Pancetu prepržimo u tavi, stavimo ma papir da se ocijedi od ulja i kada postane hrskavo, zdrobimo je. Jaja tvrdo skuhamo i narežemo na komade. Pečeni krumpir rastvorimo i prelijemo umakom te dodamo ostale pripremljene namirnice.
Juneći gulaš
Meso narežemo na veće kocke. Začinimo solju i paprom i naglo zapržimo na jako vrućoj tavi sa svih strana. Kada ga izvadimo u istoj tavi prepržimo luk i češnjak. Vratimo meso i prelijemo sa 1 dc vina. Poklopimo i pirjamo dok vino skroz ne ishlapi. Ponovimo postupak dok ne potrošimo sve vino nakon čega polijevamo vodom, ali na isti način kao i s vinom, sve dok meso ne omekša.
Pred sam kraj dodamo koricu limuna, cimeta, suhe šljive, list peršina te još jednom zapaprimo.
Kruh
Kruh narežemo na kockice, dodamo usitnjeni luk i prelijemo vrućim mlijekom. Poklopimo poklopcem i pustimo da se smjesa malo ohladi. Dodamo jaja i nasjeckani peršin, začinimo solju i muškatnim oraščićem, oblikujemo okruglice(namočimo ruke vodom) koje ubacimo u kipuću posoljenu vodu. Kuhamo ih na slaboj vatri, a gotove su kad isplivaju na površinu.