Ostalo

Sara i Anna: Smotuljci sa šaranom

Press
23.03.2017 23:00

Sastojci:

Priprema:

File šarana začinite solju i limunovim sokom. Operite poriluk te ga zajedno s crvenim lukom narežite na male komade. Kratko blanširajte listove bijelog kupusa, pustite da se ohlade i ocijedite ih na kuhinjskim papirima. U tavi zagrijte maslinovo ulje i pirjajte poriluk i crveni luk. Začinite mljevenom paprikom, solju i paprom, skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Posložite listove kupusa i premažite ih smjesom od luka. Filee šarana stavite na listove te ih zamotajte. Svaki smotuljak stavite na svinjsku maramicu i omotajte ih. U tavi zagrijte biljno ulje i pržite smotuljke sa šaranom i kupusom 6 minuta na obje strane dok ne postanu hrskavi. Za pire krumpir ogulite i izrežite krumpir na male komade. Stavite u malu tavu zajedno s ljutikom, češnjakom i povrtnim temeljcem. Začinite solju, muškatnim oraščićem i mažuranom. Prokuhajte i ostavite da kuha na laganoj vatri dok ne omekša. Skinite s vatre i izradite štapnim mikserom. Procijedite kroz cjedilo i pažljivo umiješajte vrhnje. Pire krumpir stavite na tanjure, dodajte smotuljke sa šaranom i kupusom i ukrasite grančicama mažurana.