Sastojci:
šaran
nekoliko gljiva (kapice šampinjona)
1 paprika
špinat
4-5 češnja češnjaka
1 buća
1 mrkva
1 limun
1 crveni luk
malo sušenih brusnica
listići badema
aceto balsamico
maslac
ulje
Priprema:
Filetirati i očistiti šarana, izrezati na trakice debljine prsta. Posoliti i pokapati s limunom ili limetom sitno nasjeckati češnjak i ulje pa ga ostaviti u toj marinadi. Paprikui mrkvu izrezati na trakice, crveni luk na tanke kolutiće i lagano popirjati. Dodati brusnice i aceto balsamico pa reducirati. Očistiti gljive, prepržiti ih na tavi, u sredinu klobuka staviti malo maslaca dok se peku. Buču narezati na kockice i skuhati u slanoj vodi pa napraviti pire, a u njega dodati začine po želji - muškatni oraščić i cimet. Trake šarana prepeći naglo na tavi, koža prema dolje da zahrskavi, onda okrenuti. Na tanjur staviti svježe lsitove špinata, na njega staviti pirjano povrće te šarana. Sa strane poslužiti pire od buće i gljive. Posuti listićima badema.