Ostalo

Saznajte kako pripremiti zdraviju verziju fast fooda

Tomislav Špiček će nas ovim receptom odvesti u Saudijsku Arabiju i počastiti nas falafelom i tahinijem.

Press
26.01.2017 13:00

Najprostranjenije jelo Bliskog Istoka svakako su pržene okruglice od mljevenog slanutka ili boba, odnosno falafel. Ovo aromatično, bezmesno jelo izmislili su egipatski beduini, a s vremenom su postale rasprostranjene diljem svijeta kao dio brze hrane. Baš kao što će i chef Špiček pokazati niže u video-receptu, falafel se vrlo lako priprema, a omiljen je i među djecom koja vole jela s povrćem i lepinjom (no tada izbjegnite ljutu papriku u receptu).

Uz falafel obično se poslužuje i tahini umak. Možete ga naći u trgovinama, ali i napraviti sami tako da promiješate mljeveni preprženi sezam s maslinovim uljem u kremastu smjesu sličnoj pašteti.

Sastojci:

500 g slanutka, namočenog u vodi preko noći

1 glavica crvenog luka

1 zelena paprika

1 ljuta paprika

3 češnja češnjaka

1 žličica češnjaka u prahu

1 žličica suhe izmrvljene paprike

žličice papra

2 žličice kumina

2 žličice korijandera

1 žličica soli

žličice praška za pecivo

1 vezica peršina

Dobar tek!