Ostalo

Sipice s crnom palentom

Press
09.02.2018 16:02

Sastojci:

0,10 kg palente

0,01 l crnila od sipe

0,1 l maslinovog ulja

0,07 kg ružmarina

0,30 kg malih sipica

0,20 l sjeckanih pelatta

0,03 kg češnjaka

0,02 kg ljutih suhih papričica

0,1 l crnog vina

Dodatni pribor:

ručna cjediljka

mala okrugla daska

pjenjača

Priprema:

Palentu dodati u zakuhalu, posoljenu vodu uz konstantno miješanje pjenjačom. Pri samom kraju dodati crnilo sipe. U debljem sloju preliti u vatrostalnu zdjelu i pustiti da se ohladi.

Na malo maslinovog ulja dodati jedan režanj češnjaka i malu suhu papričicu u komadu, te zgnječeni češnjak, da prošetaju kroz ulje. Zatim dodati sipice, zaliti vinom te dinstati sve dok ne dobiju ružičastu boju. Nakon toga dodati sjeckane pelatte i mljevene suhe rajčice. Kad je gotov, staviti sa strane. Na jednu tavu staviti malo ulja, grančicu ružmarina i jedan neoljušteni režanj češnjaka. Uzeti palentu i narezati je na kocke 5x5cm,zapržitidok se ne napravi korica.