Sastojci:
0,10 kg palente
0,01 l crnila od sipe
0,1 l maslinovog ulja
0,07 kg ružmarina
0,30 kg malih sipica
0,20 l sjeckanih pelatta
0,03 kg češnjaka
0,02 kg ljutih suhih papričica
0,1 l crnog vina
Dodatni pribor:
ručna cjediljka
mala okrugla daska
pjenjača
Priprema:
Palentu dodati u zakuhalu, posoljenu vodu uz konstantno miješanje pjenjačom. Pri samom kraju dodati crnilo sipe. U debljem sloju preliti u vatrostalnu zdjelu i pustiti da se ohladi.
Na malo maslinovog ulja dodati jedan režanj češnjaka i malu suhu papričicu u komadu, te zgnječeni češnjak, da prošetaju kroz ulje. Zatim dodati sipice, zaliti vinom te dinstati sve dok ne dobiju ružičastu boju. Nakon toga dodati sjeckane pelatte i mljevene suhe rajčice. Kad je gotov, staviti sa strane. Na jednu tavu staviti malo ulja, grančicu ružmarina i jedan neoljušteni režanj češnjaka. Uzeti palentu i narezati je na kocke 5x5cm,zapržitidok se ne napravi korica.