Ostalo

Skromno, a moćno povrće

Press
02.11.2017 23:00

Sastojci:

0,50 kg cvjetače

0,05 kg glatkog brašna

0,10 kg maslaca

0,2 dcl mlijeka

1 jaje

Sol

Papar

Muškatni oraščić

Vezica peršina

Limun

Glavno jelo:

Varivo od krastavaca skosanim odrescima

Sastojci:

Mljeveno meso

0,40 kg svinjskeplećke

2 šnite bijelog kruha

bada i toca 321kuhaj

Predjelo:

Gratiniranacvjetača

Cvjetaču skuhati u slanoj vodi (ne prekuhati) spar kapi limuna. Na otopljeni maslac dodati brašno i pržiti, zaliti toplim mlijekom, posoliti, dodati muškatnioraščići kuhati na laganoj vatri da se brašno skuha. Kad je gotovo, dodati jedan žumanjak i sitno kosaniperšin. Kuhanu cvjetaču složiti u pekač, preliti bešamelom i gratinirati u pećnici.

bada i toca 321kuhaj hrana peta sezona

Glavno jelo:

Varivo od krastavaca sa kosanim odrescima

Kruh namočen u mlijeko ijaje dodati mesu, začiniti sitno kosanim češnjakom, soli, paprom i napraviti masu za odreske. Vlažnim rukama oblikovati loptice, lagano ih spljoštiti, uvaljati u smjesu brašna i krušnih mrvica u omjeru 1:1 i peći na ulju na laganoj vatri sjedne i druge strane do zlatne boje. Krastavce oguliti (ako su mladi ne treba), prerezati na pola, očistiti od sjemenkii izrezati na veće kocke. Pirjati na maslacu, posoliti, dodati malo limunovog soka i nastaviti pirjati oko 15 minuta. Krastavce pobrašniti, dodati sjeckani kopar i vodu, prema potrebi, te krčkati još malo. Kad je gotovo, dodati jogurti zaokružiti okus po želji.