Sastojci:
0,600 kg svinjskog buta
0,050 kg ajvara
0,100 kg crvenog luka
0,400 kg krumpira
0,150 kg brašna
4 jaja
0,050 l bijelog vina
0,100 kg vrhnja za kuhanje
Sol
Papar
Upravo se čita
Upravo se čita
0,080 kg kulena
Oštro brašno
Krušne mrvice
0,002 kg muškatnog oraščića
Priprema:
Krumpir skuhamo u ljusci, ogulimo i usitnimo u pire, dodamo jaje, brašno, sol i muškatni oraščić. Umijesimo glatko tijesto. Tijesto razvaljamo u valjak debljine 2cm, narežemo na valjke dužine 4cm, koje paniramo u brašnu, jaju i mrvicama. Pržimo u vrućem ulju, na srednje jakoj vatri.
Skuhamo 2 jaja u tvrdo, ogulimo i nasjeckamo. Na malo ulja prepržimo sitno sjeckani crveni luk, sitno narezanih pola šampinjona, sitno narezani kulen, dodamo pola ajvara i dinstamo 3-5min. Na kraju dodamo sitno sjeckana kuhana jaja.
Od buta izrežemo 4 veće leptir šnicle koje tanko razlupamo, napunimo masom od kulena i savijemo u rolicu koju zatvorimo čačkalicama. Rolicu uvaljamo u brašno i pržimo sa svih strana na malo ulja dok ne porumeni. Izvadimo na stranu. U tavi prepržimo ostatak narezanih šampinjona, dodamo vino, ostatak ajvara, vrhnje za kuhanje, i 0,5dl vode. Vratimo rolice u umak i kuhamo na srednjoj vatri dok se umak ne zgusne. Začinimo.
Barunski odrezak serviramo s kroketima.