Ostalo

Slavonski barunski odrezak s kroketima

Press
21.03.2018 09:00

Sastojci:

0,600 kg svinjskog buta

0,050 kg ajvara

0,100 kg crvenog luka

0,400 kg krumpira

0,150 kg brašna

4 jaja

0,050 l bijelog vina

0,100 kg vrhnja za kuhanje

Sol

Papar

0,080 kg kulena

Oštro brašno

Krušne mrvice

0,002 kg muškatnog oraščića

Priprema:

Krumpir skuhamo u ljusci, ogulimo i usitnimo u pire, dodamo jaje, brašno, sol i muškatni oraščić. Umijesimo glatko tijesto. Tijesto razvaljamo u valjak debljine 2cm, narežemo na valjke dužine 4cm, koje paniramo u brašnu, jaju i mrvicama. Pržimo u vrućem ulju, na srednje jakoj vatri.

Skuhamo 2 jaja u tvrdo, ogulimo i nasjeckamo. Na malo ulja prepržimo sitno sjeckani crveni luk, sitno narezanih pola šampinjona, sitno narezani kulen, dodamo pola ajvara i dinstamo 3-5min. Na kraju dodamo sitno sjeckana kuhana jaja.

Od buta izrežemo 4 veće leptir šnicle koje tanko razlupamo, napunimo masom od kulena i savijemo u rolicu koju zatvorimo čačkalicama. Rolicu uvaljamo u brašno i pržimo sa svih strana na malo ulja dok ne porumeni. Izvadimo na stranu. U tavi prepržimo ostatak narezanih šampinjona, dodamo vino, ostatak ajvara, vrhnje za kuhanje, i 0,5dl vode. Vratimo rolice u umak i kuhamo na srednjoj vatri dok se umak ne zgusne. Začinimo.

Barunski odrezak serviramo s kroketima.