Sastojci:
1 kg svinjskog karea
5 velikih crvenih rog paprika
0,7 kg ljubičastog luka
1 kg rajčice
1 režanj češnjaka
1 ljuta mljevena paprika ili jedna mala čilipapričica
sol
papar
5 žlica svinjske masti
0,5 kg ajvara od crvenih paprika
kopar
svježi peršin
Priprema:
Odvojite kosti od kotleta i narežite na trakice te stavite uposudus uljem, soli i paprom te pomiješajte da se meso malo marinira. Zatimmeso kratkoprepržite i izvadite sa strane, a na isto ulje dodajte mast te prepržite 4-5 nasjeckanih glavica luka, papriku i rajčicu. Ostavite da voda od povrća malo ispari pa dodajte ajvar i vratite meso u lonac te sve dobro promiješajte i dodajte vode koliko treba. Kako se sve ukuhava, provjeravajte okus te željenu ljutinu, slanost i slično. Pustiteda se krčka 40minuta. Paziteda ne bude previše gusto, ali ne smije biti niprerijetko. Za to vrijeme skuhajte rižu, koju kasnije blago zasolite, zalijete uljem i stavite prstohvat kopra. Poslužite rižu kao prilog bećarcu i ukrasite svježim peršinom.