Sastojci:
0,05 kg maslaca
0,03 kg glatkog brašna
0,01 kg soli
0,006 kg papra
0,1 l mlijeka
0,08 kg riže
0,015 kg lososa
0,08 kg brokule
0,015 kg češnjaka
0,05 kg luka
0,05 kg krušnih mrvica
0,04 kg ribanog parmezana
0,05 l maslinovog ulja
Dodatan pribor:
duboki pekač
Priprema:
Za umak otopite maslac i dodajte brašno, pa kuhajte miješajući 1-2 minuta. Dodajte sol i papar i sve zalijte sa mlijekom, te nastavite kuhati uz stalno miješanje dok se umak ne zgusne . Skinite sa vatre i ostavite sa strane do upotrebe.
Rižu skuhajte u slanoj vodi. Ocijeđenu rižu staviti u veću zdjelu za miješanje i pomiješajte ju s narezanim lososom na manje komade, narezanom i blanširanom brokulom, usitnjenim češnjakom i nasjeckanim lukom . Sve zalijte pripremljenim umakom i dobro promiješajte
Dublji pekač premažite uljem ili maslacem, pa uspite pripremljenu mješavinu sa lososom , dobro poravnajte . U manju zdjelicu stavite mrvice, parmezan i ulje pa sve dobro izmiješajte. Tom mješavinom posipajte cijelu površinu.
Složenac peći u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 30-40 minuta , dok se sve lijepo ne ispeče i porumeni po rubovima . Pečeni složenac izvaditi iz pećnice i pusti da se prohladi 10-15 minuta prije serviranja.