Sastojci:
Srneći file
Šumsko voće
Crveno vino
Šećer
Limun
Maslac
Majčina dušica
Sol
Papar
Gustin
Jaja
Brašno
Krušne mrvice
Priprema :
Krumpir u ljusci stavimo kuhati. Prokulice očistimo i kuhamo u slanoj vodi, ocijedimo. Polovicu šumskog voća, vino, šećer, sol ilimunov sok prokuhamo te zgusnemo smalo gustina, sve usitnimo štapnim mikserom, propasiramo kroz fino cijedilo, dodamo ostatak šumskog voća. Po potrebi pošećerimo. Prokulice prerežemo napola i na maslacu glaziramo s malo šećera i soli. Kuhani krumpir ogulimo i izgnječimo u pire, dodamo jaja i brašno te posolimo, izradimo male okruglice koje uvaljamo u krušne mrvice, pržimo u dubokom ulju do zlatno žute boje. Srneći filepržimo u tavi, dodamo majčinu dušicu, začinimo, pazimo da ostane ružičasta. Serviramo umak na dnu, prokulice sa strane, file na umaku i okruglice pored prokulica.