Ostalo

Stara košara

Press
28.11.2017 23:00

Sastojci:

0,150 kg lisnatog tijesta

0,050 kg rajčice

0,075 kg škripavca

0,050 kg portobela

0,050 kg jaja

0,050 l maslinovog ulja

0,010 kg peršina

0,010 kg vlasca

Sol

Šećer

Timijan

0,200 kg batata

0,300 kg mljevene junetine

0,150 kg mljevenesvinjetine

0,050 kg crvenog luka

0,005 kg češnjaka

0,100 l ulja

0,100 kg jaja

0,200 kg gaude

0,050 kg krušnih mrvica

0,015 kg mljevene slatke paprike

0,020 kg krupnesoli

0,020 kg sitnesoli

0,020 kg papra

0,030 kg šećera

0,200 l passata

0,030 l sweet čilija

morana i domagoj 321kuhaj hrana

Priprema:

Košarice: izdubiti lisnato tijesto u pravilne košarice, napuniti škripavcem i zapeći. Rajčicu pomiješati sa začinima, staviti na pola pečenja na košarice s gljivom i zapeći do kraja.

Mesne okruglice: Zamiješaju se mesne okruglice od sastojaka i ispržeu ulju 10-ak minuta. Gotovim mesnim okruglicama dodaje se smjesa pasirane rajčice i začina. Za to vrijeme batat režemo na ploške začinjene crvenom paprikom, soli i paprom te pečemo u pećnici 20-ak minuta. Kada je batat gotov, prelijemo ga mesnim okruglicama, na vrh stavimoribani sir i dovršimo u pećnici na 160 C, 5 minuta.