Sastojci:
0,150 kg lisnatog tijesta
0,050 kg rajčice
0,075 kg škripavca
0,050 kg portobela
0,050 kg jaja
0,050 l maslinovog ulja
0,010 kg peršina
0,010 kg vlasca
Sol
Šećer
Timijan
0,200 kg batata
0,300 kg mljevene junetine
0,150 kg mljevenesvinjetine
0,050 kg crvenog luka
0,005 kg češnjaka
0,100 l ulja
0,100 kg jaja
0,200 kg gaude
0,050 kg krušnih mrvica
0,015 kg mljevene slatke paprike
0,020 kg krupnesoli
0,020 kg sitnesoli
0,020 kg papra
0,030 kg šećera
0,200 l passata
0,030 l sweet čilija
Priprema:
Košarice: izdubiti lisnato tijesto u pravilne košarice, napuniti škripavcem i zapeći. Rajčicu pomiješati sa začinima, staviti na pola pečenja na košarice s gljivom i zapeći do kraja.
Mesne okruglice: Zamiješaju se mesne okruglice od sastojaka i ispržeu ulju 10-ak minuta. Gotovim mesnim okruglicama dodaje se smjesa pasirane rajčice i začina. Za to vrijeme batat režemo na ploške začinjene crvenom paprikom, soli i paprom te pečemo u pećnici 20-ak minuta. Kada je batat gotov, prelijemo ga mesnim okruglicama, na vrh stavimoribani sir i dovršimo u pećnici na 160 C, 5 minuta.