Ostalo

Stara košara

Press
07.09.2017 22:00

Sastojci:

150 g lisnatog tijesta

50 g rajčice

75 g škripavca

50 g portobela

2 jaja

0,5 dl maslinovog ulja

peršin

vlasac

papar

krupna i sitna sol

šećer

timjan

200 g batata

300 g mljevene junetine

250 g mljevene svinjetine

50 g crvenog luka

češnjak

200 g gaude

50 g krušnih mrvica

15 g mljevene slatke paprike

0,2 l pasirane rajčice

0,3 l slatkog čilija

Morana Mijač i  Domagoj Žulj, peta sezona, 321 kuhaj, hrana, košare, uštipci

Priprema:

Košarice: izdubiti lisnato tijesto u pravilne košarice, napuniti škripavcem i zapeći. Rajčicu isusiti sa začinima staviti na pola pečenja na košarice sa gljivom i zapeći do kraja.

Mesne okruglice: Zamijese se mesne okruglice od navedenih sastojakai ispržeu ulju 10-ak minuta. Gotovim mesnim okruglicama dodaje se smjesa pasirane rajčice i začina. Za to vrijemebatat režemo na ploške začinjene crvenom paprikom, soli i paprom te pečemo u pečnici 20-ak minuta. Kada je batat gotov, prelijemo ga mesnim okruglicama, a na vrh stavljamoribani sir.Posudu stavljamo upećnicuna još 5 minuta na 160 stupnjeva.