Sastojci:
150 g lisnatog tijesta
50 g rajčice
75 g škripavca
50 g portobela
2 jaja
0,5 dl maslinovog ulja
peršin
vlasac
papar
krupna i sitna sol
šećer
timjan
200 g batata
300 g mljevene junetine
250 g mljevene svinjetine
50 g crvenog luka
češnjak
200 g gaude
50 g krušnih mrvica
15 g mljevene slatke paprike
0,2 l pasirane rajčice
0,3 l slatkog čilija
Priprema:
Košarice: izdubiti lisnato tijesto u pravilne košarice, napuniti škripavcem i zapeći. Rajčicu isusiti sa začinima staviti na pola pečenja na košarice sa gljivom i zapeći do kraja.
Mesne okruglice: Zamijese se mesne okruglice od navedenih sastojakai ispržeu ulju 10-ak minuta. Gotovim mesnim okruglicama dodaje se smjesa pasirane rajčice i začina. Za to vrijemebatat režemo na ploške začinjene crvenom paprikom, soli i paprom te pečemo u pečnici 20-ak minuta. Kada je batat gotov, prelijemo ga mesnim okruglicama, a na vrh stavljamoribani sir.Posudu stavljamo upećnicuna još 5 minuta na 160 stupnjeva.