Ostalo

Štefica i Katica - rebarca, kozice i rolada s kestenima i ananasom

RTL TV
29.11.2019 13:00

Sastojci:

svinjska rebra u komadu
kupus
radič
krastavac salatni
rajčica
salsa umak
mascarpone
kečap
smeđi šećer
ananas
dimljena paprika
koncentrat rajčice
češnjak
kakao
jaja
kesteni
stolno sladilo
sojino mlijeko
leća
sok od ananasa
brašno oštro
kozice
kokosovo mlijeko
krumpir
maslac
curry u prahu
curry pasta
grožđice
jasmin riža


Priprema:

Predjelo -Kozice u curry umaku

Kokosovo mlijeko prokuhamo, dodamo koncentrat rajčice, salsu od rajčice, curry pastu, posolimo, popaprimo. Na kraju umiješamo malo mascarponea.

Štefica i Katica predjelo

Glavno jelo - Svinjska rebra sa svim i svačim

Svinjska rebra posolimo i stavimo peći. Krumpir blanširmo, začinimo i stavimo peći kraj rebara. Radič i rajčicu narežemo, kratko prodinstamo na maslacu i serviramo uz pečena rebra. na tavi ugrijemo malo masnoće od pečenja, na to stavimo leću, kratko prodinstamo i serviramo uz pečenje.

BBQ umak pripremimo od smeđeg šećera, vode, kečapa, koncentrata rajčica i dimljene paprike. Posolimo i popaprimo.

Štefica i Katica

Desert -Rolada s kestenom i ananasom

Od 4 jaja, brašna i praška za pecivo, umjetnog sladila i šećera napravimo biskvit. Zarolamo u roladu i punimo smjesom od miksanih kestena, ananasa i mascarponea.

Rolada s kestenom i ananasom