Sastojci:
smeđi šampinjoni 0,100 kg
bijeli šampinjoni 0,100 kg
bijelo vino 0,150 l
goveđi biftek 0,500 kg
kiseli krastavci 0,100 kg
lovorov list 0,005 kg
kiselo vrhnje 25%mm 0,300 l
senf 0,100 kg
peršin list, svežanj
mrkva 0,100 kg
celer korijen 0,100 kg
celer list, svežanj
luk srebrenac 0,200 kg
bijeli krumpir (meka vrsta Desiree ili Courage) 0,400 kg
glatko brašno 0,300 kg
jaje 2 kom
muškatni oraščić 0,003 kg
svinjska mast 0,050kg
maslac 0,100 kg
sol, papar, ulje
Priprema:
Prvo obradimo biftek, očistimo ga od žilica te narežemo na tanke prutiće. Na tavi ugrijemo ulje i maslac te prepržimo komadiće mesa. Meso izvadimo, na istoj masnoći pržimo luk i češnjak i podlijevamo vinom te čekamo dok ispari. Na posebnoj tavi zapečemo listiće šampinjona te ih dodamo na luk. U posebnom loncu kuhamo temeljac od žilica, mrkve, celera i peršina te ga koristimo za podlijevanje jela. Napravimo mješavinu vrhnja i senfa te njome podlijemo jelo, dodamo kisele krastavce i pustimo da ukuha.
Krumpir kuhamo u kori te ga još toplog naribamo na ribež, umiješamo jedno jaje, malo svinjske masti, malo maslaca i soli te uz pomoć glatkog brašna izradimo tijesto za krumpirove njoke. Njoke kuhamo u slanoj vodi te poslužimo.