Ostalo

Stroganoff

RTL TV
14.11.2019 09:00

Sastojci:

smeđi šampinjoni 0,100 kg

bijeli šampinjoni 0,100 kg

bijelo vino 0,150 l

goveđi biftek 0,500 kg

kiseli krastavci 0,100 kg

lovorov list 0,005 kg

kiselo vrhnje 25%mm 0,300 l

senf 0,100 kg

peršin list, svežanj

mrkva 0,100 kg

celer korijen 0,100 kg

celer list, svežanj

luk srebrenac 0,200 kg

bijeli krumpir (meka vrsta Desiree ili Courage) 0,400 kg

glatko brašno 0,300 kg

jaje 2 kom

muškatni oraščić 0,003 kg

svinjska mast 0,050kg

maslac 0,100 kg

sol, papar, ulje


Priprema:

Prvo obradimo biftek, očistimo ga od žilica te narežemo na tanke prutiće. Na tavi ugrijemo ulje i maslac te prepržimo komadiće mesa. Meso izvadimo, na istoj masnoći pržimo luk i češnjak i podlijevamo vinom te čekamo dok ispari. Na posebnoj tavi zapečemo listiće šampinjona te ih dodamo na luk. U posebnom loncu kuhamo temeljac od žilica, mrkve, celera i peršina te ga koristimo za podlijevanje jela. Napravimo mješavinu vrhnja i senfa te njome podlijemo jelo, dodamo kisele krastavce i pustimo da ukuha.

Krumpir kuhamo u kori te ga još toplog naribamo na ribež, umiješamo jedno jaje, malo svinjske masti, malo maslaca i soli te uz pomoć glatkog brašna izradimo tijesto za krumpirove njoke. Njoke kuhamo u slanoj vodi te poslužimo.