Sastojci:
3 jaja
125 g bijele čokolade
120 g mascarponea
2 jaja
0,2 dcl mlijeka
500 g brašna
400 g naranča
200 g maslaca
10 g meda
Priprema:
Suffle cheseecake
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Stavite čokoladu u veliku metalnu posudu i otopite je na pari. Dodajte krem sir i sve pomiješajte. Maknite smjesu s pare i umiješajte tri žumanjka. Od bjelanjaka umutite čvrst snijeg, a zatim trećinu dodajte smjesi čokolade i sira te pažljivo zamiješajte da se sjedini. Ponovite postupak još dva puta dok ne potrošite sav snijeg od bjelanjaka.
Kalup za pečenje obložite masnim papirom i izlijte smjesu. Kalup stavite na protvan u koji ste prethodno ulili vruću vodu i pecite na 170 stupnjeva 15 minuta, a zatim još 15 na 160 stupnjeva. Kada je kolač gotov, pećnicu isključite, ali kolač još nemojte vaditi iz pećnice 15 minuta.
Rashladite ga prije posluživanja i posipajte šećerom u prahu.
Palačinke sa narančom
Jaja izmutite pjenjačom, dodajte malo mlijeka te zobeno i raženo brašno pa sve lijepo izmiješajte tako da dobijete smjesu bez grudica. Ulijte ostatak mlijeka pa još jednom sve promiješajte. Ostavite smjesu da odstoji 15-20 minuta da se zgusne. U tavu za palačinke ulijte malo ulja. Kada se ulje dobro zagrije, možete početi peći palačinke.
Za pripremu umaka od naranče u manjoj zdjelici otopite maslac, med i šećer. Dodajte sok i naribanu koricu te pire od naranče pa kratko sve prokuhajte na laganoj vatri. Na kraju dodajte i malo cimeta.