Sastojci za predjelo:
0,40 kg gligorija, ovčji sir
0,20 kg ukiseljenogmotara
0,03l maslinovog ulja
0,002 kg cvijeta lavande
Sol
Papar
Priprema:
Ovčji Gligora sirizrezan na kocke pofuriti u vrućoj vodi, složiti po tanjuru, posoliti ipopapriti teservirati uz zakiseljeni motar.
Sastojci za glavno jelo:
0,70 kg kovača
0,10 kg slatkih pistacija
0,10 kg slanih pistacija
Sol
Papar
0,10 kg rukole
0,30 kg mrkve
0,02 kg kurkume
0,05 l maslinovog ulja
0,003 kg oštrog brašna
Priprema:
Kovača filetirati, osušiti, posoliti i na strani kože napuniti svježim i slanim kosanim pistacijana. Zarolati na prozirnoj foliji. Poširati 12 minuta u vrućoj vodi. Fileizvaditi, izbušiti foliju da para izađe van. Servirati uz kremicu od kuhane mlade mrkve začinjene uz dodatak malo kurkume zbog boje, soli i papra, protisnute kroz sito. Uz to rigu sasušiti, uvaljati u oštro brašno i prepržiti na vrućem ulju.
Sastojci za desert:
0,03 kg zelenogčaja
0,15 kg brašna
Prašak za pecivo
0,08 kg šećera
Sol
0,10 kg maslaca
3 jaja
0,07 kg šećera u prahu
0,05 l vrhnja
0,150 kg bijele čokolade
0,15 kg malina
0,03 kg limete
0,20 kg limuna
Priprema:
Brašno pomiješati s praškom za pecivo i matcha zelenim čajem. Jaja tuči na pari dok ne postanu kremasta i ne povećaju volumen 3 puta. Dodati kremu u brašno i paziti na zelenu boju. Dodati maslac i peći na papiru 8-10 minuta. Izrezati kvadrate i ohladiti biskvit. Za kremu napraviti ganache od malina i bijele čokolade s vrhnjem. Ohlađeno posložiti na zeleni matcha biskvit i ukrasiti prahom čaja, malinom i mentom. Servirati uz matcha limunadu.