Ostalo

Šureni ovčji s motarom, kovač na mrkvi, matcha desert

Press
30.11.2017 23:00
silvijana i marica 321kuhaj hrana

Sastojci za predjelo:

0,40 kg gligorija, ovčji sir

0,20 kg ukiseljenogmotara

0,03l maslinovog ulja

0,002 kg cvijeta lavande

Sol

Papar

Priprema:

Ovčji Gligora sirizrezan na kocke pofuriti u vrućoj vodi, složiti po tanjuru, posoliti ipopapriti teservirati uz zakiseljeni motar.

silvijana i marica 321kuhaj hrana

Sastojci za glavno jelo:

0,70 kg kovača

0,10 kg slatkih pistacija

0,10 kg slanih pistacija

Sol

Papar

0,10 kg rukole

0,30 kg mrkve

0,02 kg kurkume

0,05 l maslinovog ulja

0,003 kg oštrog brašna

Priprema:

Kovača filetirati, osušiti, posoliti i na strani kože napuniti svježim i slanim kosanim pistacijana. Zarolati na prozirnoj foliji. Poširati 12 minuta u vrućoj vodi. Fileizvaditi, izbušiti foliju da para izađe van. Servirati uz kremicu od kuhane mlade mrkve začinjene uz dodatak malo kurkume zbog boje, soli i papra, protisnute kroz sito. Uz to rigu sasušiti, uvaljati u oštro brašno i prepržiti na vrućem ulju.

silvijana marica 321kuhaj hrana

Sastojci za desert:

0,03 kg zelenogčaja

0,15 kg brašna

Prašak za pecivo

0,08 kg šećera

Sol

0,10 kg maslaca

3 jaja

0,07 kg šećera u prahu

0,05 l vrhnja

0,150 kg bijele čokolade

0,15 kg malina

0,03 kg limete

0,20 kg limuna

Priprema:

Brašno pomiješati s praškom za pecivo i matcha zelenim čajem. Jaja tuči na pari dok ne postanu kremasta i ne povećaju volumen 3 puta. Dodati kremu u brašno i paziti na zelenu boju. Dodati maslac i peći na papiru 8-10 minuta. Izrezati kvadrate i ohladiti biskvit. Za kremu napraviti ganache od malina i bijele čokolade s vrhnjem. Ohlađeno posložiti na zeleni matcha biskvit i ukrasiti prahom čaja, malinom i mentom. Servirati uz matcha limunadu.