Sastojci:
Priprema:
Toplo predjelo - šparoge u panceti s poširanim jajem
Omotati šparoge pancetom pa ih naširokoj tavi popržiti na maslinovom uljuda panceta bude hrskava, a šparoge mekane. Poširati jaja i poslužiti sa šparogama.
Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina
Bundevu narezanu na kocke iznad pare kuhati 15-tak min. Očišćen i narezan file posoliti i pokapati uljem. Peći na vrućoj tavi, a nakon toga zamotati u foliju i peći u pećnici na 80 stupnjeva. U tavi u kojoj smo pekli meso karameliziramo šećer s vinom. Kad postane sirupast, dodati ukiseljene lučice, klinčiće, majčinu dušicu i cijele zgnječene režnjeve češnjaka. Dodati preostalo vino i grančicu ružmarina. Kuhati na laganoj vatri 10-tak minuta. Izvaditi lučice i dodati maslac. Procijediti kroz gusto sito. Omekšanu bundevu u štapnom mikseru izradimo s maslacem i soli u jednoličnu smjesu. Pečeni file iz pećnice stavimo na tanjure, dodamo pire i prelijemo umakom.
Topli kolač od limuna
U zdjeli zamutiti jaja, mlijeko, limunovu koricu, rastopljeni maslac i sol. Dodati u tri navrata čvrsti bjelanjak ručno. Izliti u zdjelice i peći u vodenoj kupelji na 175 stupnjeva, dok ne postanu zlatni.