Sastojci:
svinjska potrbušina 1,2 kg
svinjske kosti 1 kg
stare žemlje 6 kom
crveni luk
peršin
mlijeko
mileram 1 kom
tvrdi sir bovidur
kim
crvena rog paprika 3 kom
koncentrat rajčice 30 g
vlasac vezica
maslac 125 g
celer korijen 50 g
papar
sol
crno pivo
med
Priprema:
Stare žemlje razmrviti i politi mlijekom. Od rubova žemlji napraviti mrvice te ih aromatizirati vlascem i peršinom. Slaninu, luk i papriku prepržitipa dodatikruh i formiratiloptice od dobivene smjese te uvaljatiu mrvice sa sirom i pećiu dubokom ulju. Svinjsku potrbušinu mariniratiu medu i crnom pivu te pećiu pećnici. Nakon 45 minuta izvaditi,narezatina odreske te zapećina tavi. Od meda, piva i umaka od pečenja napravitiumak za meso i dodatimaslac.
Svinjske kosti mariniratiu crvenoj paprici, soli i papru, mileramu i ulju. Kosti peći u pećnici. Prepržitiluk, slaninu i papriku, zatim dodatigrah, koncentrat rajčice, ajvar, kajenski papar i sol. Grah zapećiu pećnici te kod posluživanja dodati peršin. Od celera i kima napraviti temeljac za podlijevanje graha.